iwzan

Gestoomde gerstgries (iwzan/tchicha)

Ok….dit is dus echt hét gerecht waar ik gewoon voor wakker kan worden. In de zomer kan ik er helemaal van genieten omdat het heerlijk koud gegeten wordt. Het is dus verkoelend en ook nog eens gezond! Dus wat wil je nog meer. Dit gerecht is zeker een aanrader voor de karnemelk liefhebbers en dit kun je ook heerlijk in de ochtend eten of gewoon als tussendoortje in de middag.
Als ik in de avond niet echt trek heb dan eet ik dit zelfs als mijn avond maaltijd. Zoals je kunt lezen is het gewoon een super gerecht!

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten

 

  • gerstgriens (fijn) – (Iwzan/Tchicha fine)
  • Karnemelk (Zeker paar pakken)

 

 Extra benodigdheden: 

  • Stoompan (couscous pan)

 

 

iwzan

 

 

 

iwzan

iwzan

 

Bereidingswijze:

 

Giet de gerstgries in een kom, doe er warm water bij en laat even staan tot ze wat dikker worden. Spoel ze dan met koud water om en doe dit telkens opnieuw, tot het water bijna helder wordt. 

Giet dan het water weg.

Pak een stoompan, giet kokend water in de onderste gedeelte. Doe de gerstgries in de bovenste gedeelte en laat rustig stomen tot ze echt goed zacht zijn.

Meng dan voorzichtig met een lepel zodat de onderste laag naar boven komt en alles verder gelijkmatig gestoomd kan worden.

Doe dit nog een paar keer om de half uur.

 Als het goed zacht is dan laat je dat even afkoelen op het aanrecht voor ong 2 minuten.

Doe het dan in een grote bewaar kom en giet er meteen karnemelk bij. Laat het nog verder goed afkoelen en zet het dan afgedekt in de koelkast zodat het kouder kan worden.

Giet bij iedere keer dat je het gaat eten nkg karnemelk erbij.

 

Genieten maar!

Amours tips

Zorg ervoor dat je maar een beetje karnemelk in het begin erin giet, omdat karnemelk snel intrekt. Ongeveer tot de helft is voldoende.

Voor het serveren giet je nog meer karnemelk bij in ieders kom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *