griesmeelcake

Griesmeel cake

Deze cake kan ik iedereen aanraden het is zo lekker. De cake is heerlijk smeuïg en na een stukje wil je meteen er nog één pakken.

Deze cake is toch wel één van mijn favoriete cake soorten en het is toch net anders dan de gewone basis cake bijvoorbeeld.

Als je het ook wilt uitproberen scrol dan gauw door naar beneden!

 

griesmeelcake

Recept

Ingrediënten

  • 380 g fijne griesmeel
  • 20 g bloem
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • halve tl zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 180 ml olie
  • 200 ml melk

 

Voor de bovenkant van de cake:

  • Water
  • Suiker

Laat wat water koken(200 ml ong) en voeg er suiker bij( halve glas ong)

Laat het even inkoken en giet het dan op de cake.

Strooi er amandelsnippers overheen of versieren naar eigen keus.

 

Bereidingswijze:

Mix de eieren, bakpoeder en de suikers tot het goed luchtig wordt dit doe je ong 4 min.
griesmeelcake

griesmeelcake

Voeg de bloem en zout erbij en mix alles weer samen.

Voeg dan de griesmeel erbij en vermeng het goed met elkaar. Mix het dan weer goed met elkaar op en als laatst voeg je

de olie en melk erbij.

Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier.

griesmeelcake

 
griesmeelcake

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cake in 40 a 50 min gaar. Houd de cake vanaf 40 min in de gaten.

Het middenstuk moet goed gaar zijn. Dit kun je testen door er met een saté prikker in te steken. Als het er droog uit komt is de cake klaar!

griesmeelcake

griesmeelcake

 

 

 

Amours tips

Zie je dat de cake erg donker wordt aan de bovenkant maar

het middenstuk is nog niet gaar, leg er dan folie overheen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *