Maïzena cake

Er zijn echt vele soorten cakes die er bestaan en je kunt ze echt met van alles maken. Van yoghurt tot chocolade, van frisdrank tot spinazie en ga zo maar door haha.

Ik heb zelf nooit eerder een cake gemaakt waar maïzena in gaat althans niet dat ik het mij kan herinneren. (Ik bak zoveel )

Maar dit ga ik wel vaker doen, want de cake is delicious!

Het is ook haast onmogelijk dat de cake mislukt want het is een vrij makkelijk recept en als je de stappen goed volgt

dan kan er niets mis gaan!

maïzena cake

Recept

Ingrediënten

 

120 ml melk

150 g suiker

1 el citroensap

100 maïzena

4 eieren

1 zakje bakpoeder

150 g meel

70 g boter

Snufje zout

Poedersuiker om te versieren

 

Bereidingswijze:

Scheid de eidooiers en de eigelen van elkaar.

Klop de suiker samen met de eiwitten tot het wit kleurt.

maïzena cake

 

7

Zeef de bloem, maïzena

en bakpoeder in een diepe kom.maïzena cake

 

Smelt de boter in een kommetje in de magnetron en meng het dan meteen met de eigelen. Het is erg belangrijk dat het nog warm is.

Klop het goed door elkaar en voeg het aan de meel mengsel toe.

Voeg dan de melk en het eiwitmengsel gevolgd door de citroensap.

Mix alles tot een geheel en verwarm de oven voor op 175 graden.

 

 

 

Vet de bakvorm in met boter of wat je zelf gewend bent, en doe er wat bloem in.

Beweeg met de bakvorm en draai het rond zodat de bloem overal een laagje achter kan laten.

Giet het mengsel erin en bak de cake voor 30 tot 40 min gaar.

 

maïzena cake

Als de cake klaar is haal je het uit de oven en strooi je er suikerpoeder overheen.

Laat de cake wel even afkoelen voor je het aansnijd.

maïzena cake

 

 

Geniet van je cake!

 

 

2

maïzena cake

 

 

 

 

Amours tips:

Je kunt poedersuiker ook vervangen door iets anders zoals: verwarmde jam en kokos snippers.

Na 20 min. de cake in de gaten houden zodat het niet verbrand.

Haal alle andere platen uit de oven zodat de cake goed van onder en boven kan garen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *