Marokkaanse huisbrood uit de oven

Steeds vaker maak ik thuis mijn eigen broden. De ene keer een panbrood, de andere keer is het brood uit de oven. Zo raken wij het niet zat en is afwisseling wel fijn. Ik heb eerder een recept van mijn panbroden gedeeld die kun je vinden in het menu en dan klikken op 》deegwaar《. Nou laten we eerlijk zijn, eigen brood uit eigen oven is natuurlijk het lekkerst, maar wat vooral van belang is…is tijd vind ik. Ik wil geen 8 of 23 uur wachten bijvoorbeeld. Als je brood niet veel tijd en energie van je pakt dan ben je juist altijd gemotiveerd om telkens weer je heerlijke huisbrood te maken en dat ook nog eens met volop plezier. Je hebt niet veel ingrediënten nodig dus dat is ook mooi meegenomen en ik vind brood maken echt super leuk. Laten we snel even zowel de ingrediënten als de stappen doornemen en kijken of ook jij brood bakken net zo leuk zult vinden als ik. Recept Ingrediënten

  • 250 extra fijne griesmeel
  • 250 bloem
  • 1 tl suiker
  • 14 g gist + 70 ml water
  • 10 ml olie
  • 1 tl zout
  • 300 ml warm water

Extra benodigdheden:

  • Fijne griesmeel
  • Bakpapier

Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten samen behalve de suiker, gist en 70 ml water. De rest doe je in een mengkom. Voeg 70 ml warm water met 14 g gist in een glas. Voeg er 1 tl suiker bij en laat de gist staan tot het gaat schuimen. Als je gist niet schuimt na 5 a 7 min. is er kans dat of het water te heet was of je gist over datum is. Je moet dan een nieuwe mengsel maken. Voeg de gist mengsel erbij en dan de rest van het water. Kneed dit heel goed samen voor 5 a 7 min. Besmeer het dan met olie, dek af en laat staan voor 60 minuten op een warme plek. Haal de lucht eruit met je hand en kneed je deegbol nog eventjes door voor een paar seconden. Verdeel in 2 bolletjes. Pak een ovenplaat, bekleed het met bakpapier. Strooi flink wat van de fijne griesmeel erop en leg de bolletjes erop. Strooi nu wat fijne griesmeel over de bolletjes en druk ze plat door er telkens in het rond te gaan met je hand. Aandrukken en ernaast verder gaan als een soort wijzer van de klok. Dek ze nog eens af en laat staan voor 30 minuten. Verwarm de oven voor op 230 graden. Als de 30 minuten om zijn dan prik je er gaatjes in met een vork. Dit zorgt ervoor dat de broden gelijkmatig omhoog komen. Schuif dan de ovenplaat in de oven en bak voor 15 a 20 minuten de broden af. Zodra ze een donker, gouden kleur krijgen zijn ze klaar. Haal de ovenplaat uit de oven en dek de broden af met een schone doek. Als de broden wat afgekoeld en zacht zijn, zijn ze klaar om geserveerd en opgegeten te worden. Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *