gevulde msemmen

Gevulde msemmen

Gevulde msemmen of te wel gevulde laagjes pannenkoeken.

 

gevulde msemmen

Recept

Ingrediënten

 

  • 250g fijne griesmeel 
  • 250 g meel
  • warm water
  • zout
  • tl suiker

Voor het bestrijken

  • 50 g boter
  • 10 ml olie

 

 

Kipvulling ingrediënten:

 

  • Kippenpoot
  • olijven
  • ui
  • koriander
  • 1/3 deel visbouillon
  • half blokje kip bouillon
  • oregano

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten en voeg water erbij tot je een goed vochtig deeg mengsel hebt. Blijf 10 min kneden tot het water is opgenomen. Vorm er balletjes van, besmeer met olie/boter mengsel en laat afgedekt rusten voor 1 uur.

 

Pak een bolletje en strijk het uit tot een dunne ronde lap. Vouw dan de bovenkant tot de helft, je kan nu wat vulling erop doen als je ervoor kiest ze met vulling te maken, vouw de onderkant eroverheen dan krijg je een lange strook, vouw dan de ene zijkant tot het midden en de andere eroverheen zodat je een pakketje krijgt.

 

Leg nog weg om te rusten, bedek het wel met een plastic zakje. Doe dit tot je alemaal pakktjes krijgt. Pak dan de eerste pakketje en maak het wat groter. Hoe doe je dat? Rek het voorzichtig naar boven en naar de zijkanten met je handen en druk wat aan zodat het platter wordt. Zorg ervoor dat het wel goed dun is, anders worden ze dik en hard na het bakken en dat is zeker niet de bedoeling. Als het pakketje dun en groter is kan je het gaan afbakken. Bak het op een goede anti aanbak apparaat, zoals een gourmet of zo’n platte pan. Als ze mooi goudbruin zijn dan doe je ze op een bord en meteen afdekken met een plastic zak. Zo behoudt je de zachtheid van de msemmen.

Als tip geef ik mee, msemmen hebben echt tijd nodig. De rust tijd is dus erg belangrijk voor de zachtheid van de msemmen..Heel veel succes!

Bereidingswijze kipvulling

 

giet wat olie in de koekenpan, voeg een gesnipperde ui, bouillonblokjes en oregano. Voeg de kip erbij en een beetje water. Dek af en laat de kip zacht garen. Keer steeds om zodat het niet aanbrandt. Als het klaar is, laat je de kip afkoelen en kan je de zachte vlees stukjes eraf scheuren. Het mengsel in de koekenpan nog even laten staan. Snij wat olijfjes in plakjes en bak alles nog even samen tot de olijfjes zacht zijn.

Je vulling is klaar!

gevulde msemmen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *