rozijnen broodjes

Rozijnen broodjes

Er zijn zoveel soorten broodjes als je eens goed gaat nadenken. Ik word blij van zowel bakken als eten. Welke foodlover niet?

Vandaag deel ik het recept met jullie van deze super heerlijke broodjes met rozijnen. Als je van rozijnen houdt..deze home made broodjes zijn dan echt wel ideaal voor jou!

Of ze lekker zijn? Of ze simpel zijn ? Makkelijk te maken? Ja, ja en ja! De meeste ingrediënten moet je wel in huis hebben. Zo niet dan haal je nog de ingrediënten die je mist gewoon in huis.

Deze broodjes ga ik zeker weten vaker maken because i loveeeee raisins.

Heb je ze nou ook gemaakt een keer? Deel je ervaring of foto dan gerust met mij, ik bekijk het allemaal met liefde!

 

rozijnen broodjes

Recept

Ingrediënten

  • 2 kommen bloem (ronde soep kommen, wordt nog afgewogen!)
  • 40 g roomboter (kamer temp.)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • handje vol rozijnen (mag ook zeker weten meer)
  • 1 tl zout
  • 6 el suiker
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 150 ml warm water
  • 1 ei
  • 70 ml melk (kamer temp.)

Extra benodigdheden

  • plastic zakje
  • zonnebloemolie
  • bakpapier
  • eigeel

 

Bereidingswijze

rozijnen broodjes

Doe de bloem samen met de suiker en zout in een kom. Voeg de rozijnen erbij.

Doe 150 ml warm water in een glas en voeg twee zakjes vanille suiker, samen met 1 zakje gist erbij.

Even roeren en laten staan tot het al wat begint te schuimen.

Voeg de boter, ei en melk aan de bloem toe en vermeng het even met elkaar.

Voeg dan de olie en de gist mengsel erbij.

Meng nu alles op een wat hogere stand tot een soepel deeg. Je kunt het deeg altijd een klein stukje proeven zo weet je of het naar smaak is wat de suiker betreft.

 

rozijnen broodjes

 

Pak een kom en besmeer het rijk met olie. Besmeer je handen ermee en haal je deegbal eruit.

Besmeer nu je deegbal ook rijk met olie en zet het in de kom. Dek goed af en laat het staan voor 60 min. op een warme en tochtvrij plek.

Na het rijzen haal je het deegbal eruit. Besmeer je  aanrecht met wat olie en kneed rustig de lucht eruit.

Strooi wat bloem erover en maak een lange stuk. Haal er dan stukjes uit en vorm ze tot een mooie ronde bolletje.

Niet hele grote stukken eruit halen omdat ze nog groter gaan worden tijdens het bakken.

Pak een bakblik en leg er bakpapier op. Leg de broodjes 1 voor 1 met genoeg  tussenruimte erop en dek af met een plastic zak.

Laat het weer even staan voor 25 tot 30 min.

rozijnen broodjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Is je oven heel erg heet doe het dan liever op een wat lagere temperatuur. Op 170 graden zou dan genoeg zijn. Dit geldt voor de stand van boven en onder warmte.

Besmeer de broodjes met wat opgeklopte eigeel en bak ze voor 20 tot 25 min geel/bruin.

Dek de broodjes met een schoon doek af tot ze afgekoeld zijn. Nu kun je er lekker van gaan genieten!

Dek de broodjes erna met een plastic zak af..zo bewaar je de broodjes op z’n best.

rozijnen broodjes

 

Eet smakelijk!

 

rozijnen broodjes

 

Amour tips

Heb je geen extra ei om je broodjes mee te besmeren, gebruik dan melk.

Twijfel je aan hoe je oven is, zet het dan op 170 graden voor alle zekerheid.

Houdt de broodjes vanaf 20 min in de gaten.

Zet de broodjes iets hoger dan het midden van je oven.

Rozijnen kun je altijd weg laten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *