zachte zoete broodjes

Zachte zoete broodjes

Ramadan ❤

zachte zoete broodjes

Ik heb een aantal broodjes recepten staan op mijn blog, maar deze horen er gewoon ook zeker zonder twijfel bij.

Wil je ook heerlijk genieten van super zachte en zoete broodjes? Dit recept moet je zeker niet overslaan..gewoon je keuken spulletjes pakken,

ingrediënten bij elkaar halen en beginnen maar!

Ze zijn het zeker weten waard.

 

 

Recept

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 215 ml water (lauwwarm)
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 4 el suiker
  • 70 ml zonnebloemolie
  • halve tl zout

Extra

  • eigeel (om de broodjes mee te bestrijken)
  • sesamzaad of maanzaad (voor de topping)
  • bakpapier
  • zonnebloemolie

 

Bereidingswijze

Giet van de 215 ml water in een glas water tot de helft. Voeg daarbij het zakje gist en 1 zakje vanille suiker.

Laat dit staan voor 5 tot 7 min tot het gaat schuimen.

zachte zoete broodjes

Voeg de bloem, vanille suiker, zout en suiker in een mengkom.

Voeg daarbij de olie en meng even door elkaar.

Voeg dan de gist met water en als laatst voeg je de rest van het water erbij dat je nog over had.

Blijf dit heel goed kneden tot je ziet dat de bloem het water heeft opgenomen.

Ik kneed het op medium stand voor ong 8 a 10 min.

 

zachte zoete broodjes

Besmeer je handen goed met zonnebloemolie en pak je deeg vast. Duw met twee handen de onderkant naar binnen tot het een mooi bolletje wordt. Besmeer het dan rijk met olie en zo ook je kom en zet het terug in de kom.

zachte zoete broodjes

Dek het luchtdicht af en laat staan voor 50 minuten op een warme, tochtvrije plaats.

Pak een ovenplaat en bekleed het met bakpapier.

Haal de lucht uit je deeg door er paar keer in te drukken met je hand. Zorg ervoor dat je alle plekjes uitgedrukt hebt.

Maak er dan weer een mooie bolletje van.

Haal er dan kleine bolletjes uit. Doe dit 1 voor 1.

Ook hier ga je de bovenkant naar de onderkant duwen, gebruik ook je vingers erbij, gaat makkelijker

en op die manier kan je mooie bolletjes vormen.

Als het deeg gaat plakken, besmeer je je handen telkens met een beetje olie.

Leg de bolletjes 1 voor 1 op de bakplaat.

Ik zou ze niet te groot maken want ze gaan nog opbollen tijdens de tweede rijzing en ook zo nog eens in de oven. De grootte van een mandarijn ong. is wel een goede formaat.

Dek de bolletjes af en laat staan voor ongeveer 20 min.

zachte zoete broodjes

Verwarm de oven voor op 180 graden, bestrijk de bolletjes met eigeel en strooi er wat maanzaad of sesamzaad overheen.

Schuif de ovenplaat in de oven en bak de broodjes tot ze een mooi goud/bruine kleur krijgen.

Dek de broodjes af zodra ze uit de oven komen. Zo kunnen ze rustig afkoelen en blijven de broodjes heerlijk zacht.

Deze broodjes zijn yummie!

zachte zoete broodjes

Ik hoop dat ook jij van deze heerlijke broodjes zult genieten.

Bsa7a! Eet smakelijk.

 

 

Amours tips

Zet je ovenplaat in het midden van de oven.

Is je oven heel heet zet de oven dan in plaats van 180 graden op 170 graden. 

Is je oven niet heel heet, dan kun je de broodjes gerust wat langer in de oven laten of iets hoger dan het midden zetten.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *