Zachte zoete broodjes

Ramadan ❤

zachte zoete broodjes

Ik heb een aantal broodjes recepten staan op mijn blog, maar deze horen er gewoon ook zeker zonder twijfel bij.

Wil je ook heerlijk genieten van super zachte en zoete broodjes? Dit recept moet je zeker niet overslaan..gewoon je keuken spulletjes pakken,

ingrediënten bij elkaar halen en beginnen maar!

Ze zijn het zeker weten waard.

 

 

Recept

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 215 ml water (lauwwarm)
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 4 a 5 volle el suiker
  • 70 ml zonnebloemolie
  • halve tl zout

Extra

  • eigeel (om de broodjes mee te bestrijken)
  • sesamzaad of maanzaad (voor de topping)
  • bakpapier
  • zonnebloemolie
  • Azijn

 

Bereidingswijze

Giet van de 215 ml water in een glas water tot de helft. Voeg daarbij het zakje gist en 1 zakje vanille suiker.

Laat dit staan voor 5 tot 7 min tot het gaat schuimen.

zachte zoete broodjes

Voeg de bloem, vanille suiker, zout en suiker in een mengkom.

Voeg daarbij de olie en meng even door elkaar.

Voeg dan de gist met water en als laatst voeg je de rest van het water erbij dat je nog over had.

Blijf dit heel goed kneden tot je ziet dat de bloem het water heeft opgenomen.

Ik kneed het op medium stand voor ong 8 a 10 min.

 

zachte zoete broodjes

Besmeer je handen goed met zonnebloemolie en pak je deeg vast. Duw met twee handen de onderkant naar binnen tot het een mooi bolletje wordt. Besmeer het dan rijk met olie en zo ook je kom en zet het terug in de kom.

zachte zoete broodjes

Dek het luchtdicht af en laat staan voor 50 minuten op een warme, tochtvrije plek.

Pak een ovenplaat en bekleed het met bakpapier.

Haal de lucht uit je deeg door er een paar keer mer je hand in te drukken. Zorg ervoor dat je alle plekjes uitgedrukt hebt.

Maak er dan weer een mooie bolletje van en haal er kleine bolletjes uit. Doe dit 1 voor 1.

Als je ze allemaal op de bakplaat hebt ga je ze vormen.

Ook hier duw je als het ware de bovenkant naar de binnenkant toe.

Werk steeds met olie zodat er niets aam je handen gaat plakken.

Op die manier kun je mooie bolletjes vormen.

Als het deeg gaat plakken, besmeer je je handen telkens met een beetje olie.

Leg de bolletjes 1 voor 1 terug op de bakplaat.

Ik zou ze niet te groot maken want ze gaan nog opbollen tijdens de tweede rijzing en zo ook nog eens in de oven.

De grootte van een mandarijn ong. is wel een goede formaat.

Dek de bolletjes af en laat staan voor ongeveer 20 min.

zachte zoete broodjes

Verwarm de oven voor op 180 graden, bestrijk de bolletjes met eigeel dat gemengd is met een beetje azijn en strooi er wat maanzaad of sesamzaad overheen.

Schuif de ovenplaat in de oven en bak de broodjes tot ze een mooie goud/bruine kleur krijgen. Bakken duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Houd de broodjes vanaf 15 minuten in de gaten. Iederen oven is verschillend.

Dek de broodjes af met een schoon doek zodra ze uit de oven komen. Zo kunnen ze rustig afkoelen en blijven de broodjes heerlijk zacht.

Deze broodjes zijn yummie!

zachte zoete broodjes

Ik hoop dat ook jij van deze heerlijke broodjes zult genieten.

Bsa7a! Eet smakelijk.

 

 

Amours tips

Zet je ovenplaat in het midden van de oven.

Is je oven heel heet zet de oven dan in plaats van 180 graden op 170 graden of verkort de baktijd.

Is je oven niet heel heet, dan kun je de broodjes gerust wat langer in de oven laten of de bakplaat iets hoger zetten.

 

 

15 antwoorden
  1. Senna
    Senna zegt:

    Ze zijn gelukt!heerlijk bedankt il ga zeker meer recepten van jouw uitproberen. Ik googlede op zachte zoete broodjes toen kwam ik toevallig jouw blog tegen. Xx

    Beantwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Yeeeyy super leuk om te horen dat je broodjes gelukt zijn alhamdoelillah. Erg leuk dat je nog meer wilt uitproberen in sha Allah zal alles lukken hahah. ♡♡

      Beantwoorden
  2. Senna
    Senna zegt:

    Ok bedankt voor je snelle reactie ik heb er helaas toch bloem bij gedaan met mijn domme kop. Maar ze horen plakkerig hihi. Ik zie wel hoe ze eruit komen

    Beantwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Nee lieverd geen bloem. Enkel met olie werken. Besmeer je handen met olie en de bol zelf. Laat het rijzen. Dan weer je handen met olie besmeren en de lucht eruit halen en zo bolletjes vormen. Niet te veel olie gebruiken maar dat je het deeg wel onder controlle krijgt en niet andersom hihi.

      Beantwoorden
  3. Tatjana
    Tatjana zegt:

    Oké hardstikke bedankt. Had de wekker al op 15 minuten gezet maar waarschijnlijk nog 5 min langer erin dus. Hoop dat het me goed gelukt is en lekker smaakt. Bedankt gr

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *