bami

Bruine bami met kip

Ik merk dat iedereen toch wel zo zijn eigen bami recept heeft. Van eetzaken tot thuiskoks, overal verschillende soorten bami gerechten en ze zien er allemaal top uit!

Ik zelf maak mijn bami op twee manieren, maar voor nu deel ik als eerst mijn favoriete recept en later zal ik misschien wel mijn tweede recept met jullie delen. Ik kan zo genieten van deze bami, heerlijke stukjes malse kippenvlees erdoorheen, wat groente & offcourse chilli saus! Deeeeelicious.

Mijn bami maak ik met tagliatelle maar je kunt het ook met spaghetti, mie of noodles maken..alleen dan vind ik het meer een wokgerecht, maar hey who cares zolang het maar lekker is! Voor mij is bami echt bami wanneer het met tagliatelle of spaghetti is gemaakt.

Dus wil je dit keer mijn recept uitproberen?

Scrol dan naar beneden en volg de stappen.

bami

Recept (4 personen)

Ingrediënten

  • 600 g Kipdijenfilet (of vlees naar keus)
  • 400 g bami-nasi groente
  • 5 netjes tagliatelle
  • 5 teentjes knoflook
  • ketjap manis
  • bosje koriander
  • rode peper

Extra:

zonnebloemolie

Kruiden:

  • Kipkruiden
  • Bami kruidenmix
  • zwarte peper
  • Chilli saus of Chili kruiden

Bereidingswijze:

bami

Je kookt als eerst de tagliatelle zonder olie met wat zout tot het goed gaar is.

Was en snijd de kippenvlees in kleine blokjes.

Pak een kom en doe daar een halve glas(kleine glas) olie erin, voeg er 1 el chilli saus aan toe en de rest van de kruiden naar smaak.

Pers de knoflookteentjes uit en voeg er fijngesneden koriander bij.

Voeg de stukjes kip erbij en vermeng het met de kruidenmix.

Pak een wokpan en maak het ietsjes warm.

Voeg nu de stukjes kip erbij en bak het even aan.

bami

Als het bijna gaar is dan voeg je de bami-nasi (of groente naar keus) erbij en meng je het goed door elkaar.

Laat het pepertje lekker mee bakken.

Wanneer alles goed gaar is, voeg je 2 el ketjap manis eraan toe.

Je kunt dan even proeven of het niet te zoutig is, ik heb zelf flink wat ketjap manis gebruikt omdat mijn bami gerecht niet zoutig is en ik bewust geen extra zout gebruik omdat ik echt weg ben van de bruine kleur in de bami zelf. Met de ketjap manis krijg je precies de goede smaak.

Zodra je alles goed met de ketjap manis vermengd heb en alles goed op smaak is, de juiste kleur heeft dan kun je gaan opscheppen en genieten maar!

Simpel, makkelijk en yummie.

Eet smakelijk!

bami

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *