Lasagne (met gehakt)
Lasagne..een heerlijk Italiaanse ovenschotel. Er bestaan vele soorten lasagne recepten maar dit keer heb ik het op mijn manier en volgens mijn smaak gemaakt.
Ik heb ook een vis lasagne recept in het menu staan die is ook zeker de moeite waard om het te proberen. Erg lekker!
Wil je voor gehakt gaan dit keer? Probeer dan dit overheerlijke recept van Amour..natuurlijk bereid met liefde!
Recept
Alle hoeveelheden zijn naar eigen keus, het hangt er ook vanaf hoe groot de ovenschaal is. Ik heb de volgende hoeveelheden voor mijn ovenschaal gebruikt.
Ingrediënten
- 200 g Gehakt (het liefst kalfsgehakt)
- 1 Paprika (rood)
- Halve doosje Champignons
- spinazie
- 1 Blik gepelde tomaten
- 5 el tomato frito
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml melk
- 1 bakje crème fraîche
- Koriander (handje vol)
- Maïs (handje vol)
- Kaas of mozzarella kaas
- Lasagne bladen
Kruiden:
1 tl gemberpoeder
1 tl Paprikapoeder
Kurkuma (afgestreken tl)
1 tl Komijn
Zout (naar smaak)
Provençaalse kruiden (naar smaak)
Bereiding:
Snipper een uitje en bak het glazig.
Voeg dan de tomato frito, tomaten in blik, paprika (gesneden in kleine blokjes), champignons en het gehakt erbij
Voeg de kruiden erbij, van alles is natuurlijk wel naar eigen smaak.
Doe dan de gewassen spinazie erbij.
Even door elkaar roeren en afgedekt bakken voor 10 min.
Pers de knoflookteentjes uit en snijd de koriander fijn, voeg dan de maïs erbij.
Roer alles even goed door elkaar. Bak nog verder afgedekt tot alles goed gaar is.
Voeg als laatst de melk en crème fraîche erbij.
Het moet een dik en vloeibaar sausje worden.
Pak een ovenschaal. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Begin met een laagje saus, leg dan de lasagne bladen eroverheen en eindig ook weer met de saus.
Doe de kaas eroverheen en strooi wat Provençaalse kruiden erover.
Dek lichtjes de bovenkant af met folie zodat de kaas niet aanbrand en de bladen rustig kunnen garen.
De folie hoeft niet dicht gemaakt te worden het is enkel voor de bovenkant bedoeld.
Na 30 min haal je de folie weg en laat je de kaas nog even goed smelten als het nog niet gesmolten is.
Haal de ovenschaal eruit.
Wacht 5 min met aansnijden, dat zorgt ervoor de stevigheid van de bladen behouden wordt.
Serveer er wat frisse salade bij en geniet ervan zou ik zeggen!
Eet smakelijk!
Amours tips
Je kunt spinazie weg laten.
gebruik Spaanse peper voor een pittige lasagne.
vervang Provençaalse kruiden door oregano.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!