bamihap

Bamihap

bamihap

Recept

Ingrediënten:

 

  • 4 bami netjes
  • Bami mix kruiden
  • Paneermeel 2x
  • Eieren 4
  • 2 Kipvleugels of ander stuk vlees (geen kipfilet)
  • Halve prei
  • Halve aprika (rood)
  • Wortel niet te groot
  • Kruiden:
  • Kipbouillon 2x
  • 1 tl zwarte peper
  • Halve tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

Was de kip. Doe water in een pannetje en laat het koken, doe dan de kip erin samen met de kruiden behalve de bami mix.

Laat koken.

Laat een andere pannetje met water, zout en een scheutje olie koken. Doe daar de bami netjes in.

Ondertussen, pak je nog een pannetje, giet er olie in en doe de zo klein mogelijk gesneden groente erin. Behalve de prei die laat je in ringen.

Strooi er snufje zwarte peper, halve tl paprikapoeder en 1 tl bami mix kruiden overheen.

Kook tot de bami zacht is. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

Knip ze dan in kleine stukjes.

Als de kip zacht is, haal je die uit een pannetje en laat je het afkoelen.

Doe de groente over de bami heen, en meng alles goed door elkaar.

Scheur de stukjes van de kip eraf en doe die erbij. Pak twee eieren doe het in een kom mix het goed en gooi het dan over de bami mengsel. Meng alles nogmaals goed door elkaar en laat afkoelen in de koelkast. Zodat het stevig mengsel wordt.

Pak een bord doe daar paneermeel in, en in een kom doe je twee eieren erin, goed kloppen.

Pak een beetje van de mengsel, maak er balletjes van, dep het in de ei, dan in de paneermeel, druk stevig tot een bal.

Afbakken in olie.

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *