beghrir

Duizend gaatjes pannenkoek (Beghrir/hatita/gringo)

Beghrir/hatita/gringo of te wel duizend gaatjes pannenkoeken.

Het zijn heerlijke Marokkaanse pannenkoeken waar wij altijd zoveel van kunnen genieten.

Ze zijn zacht en dik van structuur. Met een heerlijk glaasje atay ne3ne3 of tewel Marokkaanse munt thee.

beghrir

 

Recept

Ingrediënten

Nodig:

  • 500 gram bloem
  • 300 g extra fijne griesmeel (smida extra fine)
  • 1 tl suiker
  • 3 tl zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje gist
  • ongeveer 900 ml lauw warm water

(Dit is niet hetzelfde mengsel als het mengsel voor de nl pannenkoeken!)

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten samen in een kom behalve water.

Meng alles even met elkaar, voeg dan water erbij ong. 700 ml.

Mix dit samen met een handmixer of een garde. Met een garde kan het zeker weten! Je hoeft dus niet al je gereedschappen uit de kast te halen.

Doe de rest van het water erbij.

Let op! Het mengsel moet de dikte van karnemelk hebben. Dus niet heel dik en niet heel erg dun.

Het kan zijn dat je meer of minder water moet toevoegen. Maar hou het liever bij maximaal 900 a 970 ml water. Laat dit 15 minuten staan. Je mag het afdekken maar dat hoeft niet.

Pak een goede koekenpan ik zelf gebruik Tefal.

Heb je een gewone koekenpan en twijfel je of het goed is om er beghrir in te bakken? Gebruik dan een anti aanbak plaat eronder( kan je kopen bij blokker of marskramer) je zet het vuur eerst wat hoger en giet het mengsel rustig erin.

Laat een beetje ruimte over zodat het mengsel zelf de koekenpan op kan vullen. Als je gaatjes ziet verschijnen tot het midden, zet je het vuur iets zachter.

Als je gaatjes hebt doe je de beghrir op een bord. Spoel de koekenpan aan beide kanten met koud water. Droog het af en zet het weer op vuur.

Giet meteen weer het mengsel erin. 

 

Als je minder pannenkoeken wilt gebruik dan dit recept:

200gr meel
100gr griesmeel
Zakje gist (7gr)
Zakje bakpoeder
Snufje zout
Theelepel suiker
460 ml lauw warm water

Mix alle ingrediënten samen en voeg een gedeelte van het water toe. Meng dit goed samen. Doe dan het overige water erbij en meng goed door. Ook dit doe je met een garde.

Laat 15 min staan en daarna afbakken!

Tussendoor wel de pan steeds omspoelen.

Succes!

 

Beghrir

beghrir

11 antwoorden
        • Amour
          Amour zegt:

          Het recept is goed maar de pan moet een anti aanbak koekenpan zijn. Dus Tefal bijv. Of BK koekenpan. Die hebben best een dikke bodem en een anti aanbak laag. Als je niet de juiste pan gebruikt…dan is de kans ook groot dat het mislukt. Wel jammer…als je het ooit nog eens gaat maken, dan hoop ik dat het wel zal lukken. Heeeeel graag gedaan. Jij ook bedankt he. Beslama!

          Beantwoorden
  1. Amour
    Amour zegt:

    Hoi Tessa, jammer dat je er zoveel water in hebt gedaan. Er hoort namelijk ook niet zoveel water in maar wel zoals aangegeven in het recept 900 a 970 ml. Dit zijn geen gewone pannenkoeken en de dikte hoort te zijn zoals karnemelk is. Het zijn dikke, luchtige en zachte Marokkaanse pannenkoeken. Als het waterig beslag is,komen er geen gaatjes. Probeer eens de onderstaande recept. Hou je precies aan de hoeveelheid water. Succes lieverd.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *