Deze broodjes kun je maken als je van een echte homemade burger wilt genieten.
Is het met vis of rund..just make it and taste it!
Ik heb ze dit keer gebruikt om er een fish burger van te maken…simpel, makkelijk en lekker. Ben je ook zo energie vol? Ik zou zeggen beginnen maar!
Recept
Ingrediënten
- 700 g bloem (+-)
- 60 ml lauw warm water
- 240 ml warme melk
- 2 tl (ong 25 g) boter
- 2 eieren
- 2 tl suiker
- 1 ½ tl zout
- 2 ¼ tl droge gist
Extra benodigdheden:
- Olie ( 1 el ong)
- 100 g roomboter (ongezouten)
- Geroosterde sesamzaadjes
☆
- Plastic folie
- Bakpapier
Bereidingswijze:
Doe de boter in een kommetje en verwarm het even zodat het zacht wordt.
Voeg 1 afgestreken tl suiker samen met de gist en lauw warm water in een kommetje.
Laat het staan tot het gaat schuimen. Dit duurt 5 tot 7 minuten.
Verwarm de melk.
Als je deegmachine hebt dan pak je de kom van een deegmachine. Heb je die niet, dan pak je een diepe kom en doe je het volgende erin:
- water
- Melk
- Boter (gesmolten)
- Eieren
- Zout
Meng het even rustig samen en voeg dan de gist mengsel erbij.
Voeg dan 250 g bloem erbij en kneed het samen.
Voeg langzaam de rest van de bloem erbij en kneed het samen op lage stand voor 2 min.
Zet je deegmachine op een hogere stand voor 5 min tot je een elastische mengsel hebt.
Het kan zijn dat je iets meer bloem nodig zult hebben maar voeg er niet te veel bij, want het mengsel moet nog wel een beetje plakkerig zijn en zeker niet droog.
Hoe plakkeriger het deeg hoe zachter de broodjes ;)..
Pak een kom en besmeer het met olie.
Laat je handen ingevet.
Doe het deegmengsel in de kom en dek af met plastic folie.
Laat staan voor een uur.
Haal de lucht eruit.
Haal nu bolletjes eruit ter grootte van een ei.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de mooi gevormde bolletjes erop.
Besmeer ze rijk met gesmolten boter. Dek nog even af met plasticfolie voor een half uur.
Haal de plastic eraf, strooi er sesam zaadjes overheen en bak ze af tot goudbruin op 190 graden.
Doe dit op de boven en onder stand.
Eet smakelijk!