burger

Burgers

Er zijn veel verschillende recepten voor burgers. Je hebt groente burgers,  vis burgers en zo ook allerlei soorten vlees burgers.

Je kan salade en groente naar keus nemen zo ook de saus en daarom vind ik burgers gewoon echt lekker en leuk om te maken omdat je er zoveel kanten mee op kan. Bij de ene burger wordt het simpel gehouden en bij de andere gaat er van alles en nog wat in. Omdat ik zelf niet zo van moeilijk hou heb ik dus gekozen om het recept zo makkelijk mogelijk te maken…maar wel lekker natuurlijk.

Dit keer heb ik voor rundvlees gekozen en dit is mijn manier van maken.

 

burger

 

Recept
ingrediënten:
-200 g Kalfsgehakt (ong)
-1 ui
-Paneermeel (tot je de gewenste dikte hebt)
-Olie
-1 grote el mayonaise

Voor de bouw van de burger heb je nodig:

-Burgerbroodjes
-Ijsbersla
-Augurken
-Tomaat
-Cheddarkaas
-Ui (in sliertjes en voorgebakken met zout en peper)

Voor de saus heb ik gebruikt:

mayonaise en ketchup samen gemixt.
Maar je kan natuurlijk een saus naar eigen smaak en keus gebruiken.

Kruiden voor het vlees :

-All purpose seasoning kruiden
-Theelepeltje uienpoeder
-Gemberpoeder
-Paprikapoeder
-Witte peper
-Provençaalse kruiden (kleine tl)

Bereidingswijze:

Pak een kom doe het vlees erin voeg dan de olie, mayo en de kruiden erbij.
Rasp een uitje en meng alles goed samen. Voeg dan de paneermeel erbij tot je een stevig mengsel hebt.

Haal er rondjes uit en vorm de burgers.
Zet het op een bord, dek af en laat staan in de koelkast tot je ze gaat bakken. Half uur ong tot 1 uur is genoeg.

Afbakken in de koekenpan op een niet al te harde vuur tot de burgers goed gaar zijn.

Snijd de broodjes op en begin ze te bouwen zoals je zelf wilt.
Geniet ervan!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *