choco citroen

Citroencake met chocolade

Deze combinatie kom je niet heel vaak tegen, maar wie van citroen en chocolade houdt, dan zal dit receptje je zeker bevallen. Het lijkt ook wel een beetje op een zebra cake kwa uiterlijk?

In ieder geval, voor de liefhebbers van een frisse chocolade cake heb ik dit recept in petto dus. Je proeft zowel de chocolade als citroen erin..dat is gewoon een top combinatie van deze twee smaken.

Deze cake is ook heel makkelijk om te maken en het kost niet heel veel tijd om het te maken….de ideale cake als je het mij vraagt.

En let’s be honest…Ist’t he lovely? ♡

 

citroen chocola

 

Recept

Ingrediënten

– 400 g bloem

-1 schil van een citroen (geraspt)

– 100 ml crème fraîche

– 250 g suiker

– 2 zakjes vanille suiker

– sap van 1/2 citroen(potje kan ook)

– 4 eieren (medium)

– 300 ml melk

– 80 ml olie

– iets meer dan een snufje zout

– 1 zakje bakpoeder

– cacao poeder (Nestlé)

 

Bereidingswijze:

Mix de eieren met de suikers tot een luchtig beslag, voeg dan het zout en bakpoeder erbij.

Voeg de melk en vervolgens de bloem erbij.

Bloem voeg je beetje voor een beetje, dus niet in één keer. Dit doe je gevolgd door olie.

Doe er crème fraîche bij samen met de geraspte citroen schil en als laatst voeg je de citroensap erbij.

Je mixt het beslag heel goed tot een geheel.

Zorg ervoor dat er nergens aan de zijkanten of de bodem nog restjes bloem zit. Meng het dus goed door elkaar.

Verdeel het deeg in twee bakjes en voeg bij het ene bakje een paar eetlepels cacao poeder bij tot je de gewenste kleur verkregen hebt.

Het moet een mooie chocolade kleur worden.

Pak een bakvorm, besmeer het met boter en giet 1 lepel van het ene mengsel erin gevolgd door een ander lepel van het andere mengsel.

Je kan als je helemaal klaar bent met het beslag een streep door het midden trekken met een saté prikker of je kiest ervoor om helemaal niets te doen.

Dan heb je nog een optie en dat is alles door elkaar roeren met een saté prikker.

 

citroen choco

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cake voor 40 tot 50 minuten gaar. Controleer de cake na 30 minuten al, dit omdat iedere oven verschillend is. Je cake kan dus al eerder klaar zijn…of juist later.

Bak de cake op deze stand.

 

 

 

Geniet ervan!

4

citroen choco

 

1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *