wortel cupcakes

Wortel cupcakes met kruidnoten

Of het nou juni, augustus of december is..pepernoten zijn altijd welkom bij mij thuis want ik ben er gek op!

Verder zijn wij thuis sowieso gek op wortel cupcakes die moeten we eens in zoveel tijd gewoon eten.

Nou was iedereen zo bezig met pepernoten zag ik op social media dat ik het natuurlijk ook niet kon laten.

Ik heb eigenlijk besloten om twee smaken bij elkaar te brengen. De wortel cupcakes met de kruidnoten dus… het viel erg in de smaak moet ik zeggen.

Ook weer aan dit cupcakes recept is het fijn dat je ook andere smaken eraan toe kunt voegen als je geen kruidnoten wilt gebruiken bijvoorbeeld.

Op die manier kun je je cupcakes precies naar jouw smaak  maken.

wortel cupcakes

 

Recept

Ingrediënten

  • 180 g bloem
  • 150 g zonnebloem olie
  • 3 eieren
  • 150 g rietsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 wortel ( ong. 94 g)
  • 45 g amandel nootjes of walnoten
  • klein handje vol pepernoten
  • half zakje bakpoeder
  • L1 tl baking soda
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Scheid de eieren en klop het eigeel met de suikers.

Voeg er olie bij en mix het goed samen.

Zeef de bloem met baking soda en de bakpoeder en voeg het erbij.

Doe er een snufje zout bij.

Rasp de wortels.

Maal de nootjes samen met de kruidnoten tot ze fijn gemalen zijn.

Voeg het dan aan het mengsel toe en roer het goed erdoorheen.

Klop het eiwit stijf en roer dan met een spatel door het beslag heen.

Doe de wortels er als laatst bij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe dit 5 min voor je de cupcakes erin doet. Neem ene cupcakes bakplaat en doe er cupcake papiertjes erin. Vul ze met 1/3 van het beslag.

 

wortel cupcakes

Bak de cupcakes voor 20 a 25 min tot ze ook in het midden gaar zijn. Open de oven pas vanaf 15 min om zo te controleren hoe gaar de cupcakes zijn.

Als ze gaar zijn laat je ze even op het deurtje staan met een doek eronder tot de cupcakes afgekoeld zijn.

 

Begin ondertussen aan de frosting.

Benodigdheden voor de standaard ganache met wat extra’s:

  • 125 g slagroom
  • 2 repen witte chocolade
  • paar eetlepels almond spread (lidl)
  • roomkaas
  • suikerpoeder
  • pepernoten

wortel cupcakes

Bereiding:

Warm de slagroom wat op en voeg dan de chocolade repen erbij. Haal va het vuur af en laat de chocolade smelten, roer er even doorheen en laat afkoelen.

Voeg dan de rest van de ingrediënten erbij en als laatst voeg je suikerpoeder erbij om zo de dikte van je topping te bepalen.

Doe de topping met een lepel op een spuitzak erop en strooi er nog wat pepernoten poeder overheen.

 

Geniet ervan!

wortel cupcakes

wortel cupcakes

wortel cupcakes

wortel cupcakes

 

 

Amours tips

Gebruik in plaats van pepernoten, kaneelpoeder of speculaas koek.

Frosting kan in de koelkast bewaard worden en je kunt het gerust pas de volgende dag gebruiken.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *