Chocolade- kokos koekjes
Yes yes ze zijn yummie!
Ik deelde het recept al eens eerder op een forum enige tijd geleden alweer… maar ik was deze heerlijke koekjes helemaal vergeten,
tot ik ze weer in mijn notitie/recepten boekje tegen kwam.
Leuk om mee te nemen of aan je gasten te serveren bij koffie en thee.
Laten we gauw beginnen met het recept!
Recept
Ingrediënten:
-500 g bloem
-2 zakjes vanille suiker
-150 g rietsuiker
-10 g bakpoeder
-3 el cacaopoeder
-200 ml olie
-2 eieren
-snufje zout
-kokos snippers
Om ze in te deppen zul je nodig hebben:
-dadelstroop
-cacaopoeder
-klein beetje water
Beredingswijze:
Klop de eieren samen met de suikers. Voeg dan de olie en zout erbij.
De bloem en de bakpoeder beetje voor een beetje aan het beslag toevoegen. Als laatst doe je de cacaopoeder erbij en ga je dat goed met je handen mengen tot het een goed en stevig mengsel wordt.
Pak een ovenplaat en bekleed het bakpapier. Vorm dan kleine bolletjes en zet het erop. Als je handen heel erg gaan kleven dan kun je ze telkens met wat water bevochtigen.
Bak de koekjes voor 25 min op 170 graden tot ze wat harder zijn geworden. Iedere oven is anders hou ze dus goed in de gaten.
Dan gaan we verder met de topping van de koekjes.
Maak een mengsel aan van dadelstroop, cacao en een heel klein beetje water tot het een dik maar wel wat vloeibaar mengsel wordt.
Pak een bord en doe daar de kokos snippers in.
Dep de koekjes goed in de dadel/choco mengsel en doe ze dan op het bord met kokos. Doe er meteen wat kokos snippers overheen en druk het aan met je beide handen.
Zo ga je door met de rest van de koekjes.
Succes en geniet ervan!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!