Citroen pancakes
Een super combinatie als je het het mij vraagt! Door de frisheid van de citroen en de zuur ervan dat vermengd wordt met de bakpoeder… zorgt voor een ohh myyy luchtige en echt waar heeeerlijke pancakes.
Ok..ok..ik geef ook toe dat ik echt gek ben op allerlei soorten pannenkoeken en daarom ben je voor iedere soort pannenkoek bij mij op de blog wel zeker op de juiste plek.
Ik hou van pancakes en daarom maak ik ze iedere keer anders met van alles en nog wat erin.
Super leuk als je kunt experimenteren met één van je favoriete lekkernijtjes.
Om even niet af te dwalen van het verhaal over deze heerlijke citroen pancakes, wil ik nog wel even zeggen dat ik nog een aantal andere pancakes recepten op de blog heb staan.
Is dat leuk of is dat leuk?
Ik zal ze speciaal voor mijn lieve lezers/volgers op een rij zetten die ook net zo gek als mij op pancakes zijn.
♡Naturel pancakes
♡Pancakes met sinaasappel en banaan
♡Griesmeel pancakes
Voor deze citroen pancake toppers scrol je door naar beneden zodat je meteen aan de slag kunt!
Recept
Ingrediënten
- 150 ml melk
- 150 g bloem
- Zakje bakpoeder
- 2 zakjes vanille suiker
- 3 eieren
- Een beetje zout
- 2 eetlepels suiker
- Sap van een hele citroen
Bereidingswijze:
Scheidt de eidooiers en de eiwitten van elkaar in twee aparte kommen.
Klop de eiwitten met de suiker, vanille suiker en zout tot een stevige massa met een handmixer.
Laat apart staan.
Voeg nu de bakpoeder bij de eidooiers en mix het goed samen met een garde.
Voeg dan de citroen sap en de bloem erbij.
Meng alles goed door elkaar en voeg er dan melk bij. Zorg ervoor dat alles klontervrij opgemixt wordt.
Voeg als laatst de opgeklopte eiwitten erbij en spatel het heel goed door het andere beslag.
Hoe voorzichtiger hoe beter, hoe luchtiger!
Als alles goed vermengd is dan kun je ze gaan bakken in een anti aanbak koekenpan.
Je kunt de koekenpan even voorbehandelen door er wat roomboter op te smeren, maar dat hoeft niet persé als je gewoon zorgvuldig het vuur op een lage tot net het medium stand zet, dan moet het gewoon perfect gaan.
Dit doe je dan ook alleen voor je gaat bakken dus bij de tweede en derde pancake hoeft dat niet.
Vindt je ze erg snel bruin worden zorg ervoor dat je het vuur wat zachter zet want dan staat het net wat te hoog.
Serveer ze met lekker veel fruit of hou het gewoon simpel met alleen wat stroop overheen..beide varianten zijn yummie.
Geniet van je pancakes! Bsa7a ♡
Amours tips
Zet een anti aanbak plaat onder de koekenpan. (als extra veiligheid dat aanbranden tegen gaat.)
Snijd de citroen door twee en druk met je hand de sap eruit. Let op dat er geen pitjes in het beslag vallen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!