crepes

Luchtige crepes

Ik heb eindelijk het crêpes recept naar mijn smaak gemaakt. Lekker luchtig en zacht. Ik eet ze het liefst met fruit, slagroom en gevuld met aardbeien jam..klinkt yummiee en het is gewoon yummie.
Dit recept is heerlijk omdat de crêpes een dun beslag heeft wat betekent dat ze dus helemaal niet dik worden. Precies zoals ik ze
lekker vind en ook hoe crêpes horen te zijn.
Je kunt deze crêpes met van alles eten..alles wat jij lekker vindt. Sommigen vragen zich misschien af wat een crêpe nou eigenlijk precies is.
Een crepe is eigenlijk een pannenkoek soort, het is dus eigenlijk gewoon een dunne pannenkoek.

crepes

Recept

Ingrediënten

230 g bloem

40 g gesmolten boter

2 zakjes vanille suiker

2 el suiker

1 tl vanille aroma

475 ml melk

1 ei

snufje zout

 

Bereidingswijze:

Klop de suikers samen met een ei.

Voeg de gesmolten boter en zout erbij.

Voeg de bloem en doe dan de rest van de ingrediënten erbij.

crepes

 

Warm een anti aanbak koekenpan op en besmeer het rijk met boter. Dit is heel belangrijk om de crêpes zo zacht en soepel mogelijk te krijgen.

Giet het beslag met een pollepel in het midden en beweeg dan in het rond met de koekenpan tot het de hele bodem op heeft gevuld.

Als het goud van kleur wordt aan de onderkant dan keer je het om.

Doe de pannenkoeken in een bord en dek af met een andere bord om ze lekker warm te houden tot de andere pannenkoeken klaar zijn.

Serveer met fruit en slagroom of schenkstroop of natuurlijk iets naar eigen keus.

crepes

crepes

 

Geniet ervan!

 

Amours tips

Besmeer de koekenpan rijk met roomboter bij iedere keer dat je het beslag erin giet.

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk beslag in de koekenpan giet, dit zodat de pannenkoeken heerlijk dun blijven. Het

moet wel de koekenpan bodem vullen.

Giet het beslag in het midden en ga in ronde beweging met de koekenpan tot de bodem helemaal gevuld is.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *