poffertjes

Poffertjes

Als pannenkoeken liefhebber kan ik de poffertjes op mijn blog natuurlijk niet weg laten. Naast pancakes eet ik de poffertjes met alle liefde en zeker een hele bord vol! Heerlijk met roomboter en poedersuiker….Veel roomboter ;》.

Iedere keer at ik ze buiten, maar nu was het echt tijd om ze eens zelf in mijn eigen keuken te maken. 

Natuurlijk was het eerst wel even uitproberen hoe en wat.. de juiste luchtigheid en smaak was het eerste wat ik terug in de poffertjes wou zien uiteraard…

Maaaar… lang duurde het niet gelukkig. Nu kan ik eindelijk genieten van mijn eigen, zelfgemaakte poffertjes als ontbijt zonder dat ik eerst helemaal naar buiten toe moet.

Ik vind ze trouwens erg goed gelukt en ze zijn ook zeker lekker geworden..nu jij nog! Wacht niet te lang, pak je ingrediënten en beginnen maar! 

Goodluck♡

 

poffertjes

 

Recept

Ingrediënten:
260 g bloem
320 ml lauw warme melk
1 ei (m)
1 zakje bakpoeder (15 g)
1 zakje gist (7 g)
Zout naar smaak
3 el suiker (of suiker naar eigen smaak)
2 zakjes vanille suiker

Bereidingswijze:

Warm even de melk op en doe er gist in samen met de vanille suiker. Let er wel op dat de melk niet heet wordt.

poffertjes

Laat het even staan.
Ik heb het ongeveer 5 min laten staan.

Doe de rest van de ingrediënten in een kom.

poffertjes

poffertjes

poffertjes

poffertjes

Als de gist al wat opgelost is dan voeg je het erbij.
Mix alles goed op met een handmixer tot een luchtig beslag. Zeker 5 min mixen.

Laat het beslag voor 10 min afgrdekt staan.

poffertjes

Besmeer de poffertjespan rijk met roomboter en vul het dan met het beslag tot het einde van de rand.
Bak ze goudbruin en keer ze om met een saté prikker. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden! Keer ze dus wel telkens op tijd om.

poffertjes

poffertjes

poffertjes

poffertjes

Eet smakelijk en geniet ervan ♡

poffertjes

Amours tips:

Warm de melk niet te heet op.

Voeg meer suiker aan het beslag toe als je van zoet houdt.

gebruik olie als je geen roomboter hebt om de pan mee te besmeren.

Ze horen luchtig te zijn dus klop het beslag goed op.

2 antwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Aleikoem salaam. Bedankt voor je lieve reactie.
      Je moet als eerste kijken of je een elektrische of een gietijzeren pan wilt, dan kijk je naar je budget en maak je een keus.

      Ikzelf heb een elektrische poffertjes pan en ben er erg tevreden over. Het verschil tussen de twee pannen is het gewicht en dat je bij een gietijzeren pan
      het vuur hoger en lager kunt zetten, bij een elektrische pan kan dat dus niet. Als je voor makkelijk wilt gaan raad ik je aan om een elektrische pan aan te schaffen.
      Ook heb ik op een gietijzeren pan gebakken en vond ze beiden wel fijn op zich, maar mijn voorkeur gaat toch naar een elektrische bakplaat ook omdat het een anti aanbaklaag heeft.
      Zolang je de pan goed insmeert komen de poffertjes er gewoon goed uit.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *