broodjes

Zacht gevulde broodjes

Niets is fijner dan wanneer je een recept probeert in elkaar te zetten en het ook nog eens goed uitpakt! Deze sponsachtige..ja je leest het goed..sponsachtige broodjes zijn heerlijk zacht en ideaal om mee te nemen op bezoek. Ben super blij dat het resultaat zo geworden is en natuurlijk deel ik dit geweldige recept dan ook heel graag met jullie.

Je kunt ze vullen met vulling naar eigen keus maar je kunt ze ook zonder vulling laten. Heerlijk met een kopje koffie of thee!

 

broodjes
 

Recept

Ingrediënten

550 gr bloem

1 tl olie

1 tl zout

70 gr suiker

20 g verse gist

100 ml melk

2 eieren

200 g crème fraîche

vulling naar keus

 

Extra zul je nodig hebben

bakpapier

 

Bereidingswijze

We beginnen met het opwarmen van de melk in een kom tot lauw/warm en niet te heet anders zal de gist z’n werk niet kunnen doen. Gist kruimelen en erbij doen met een beetje suiker.
Doe de bloem, zout, eieren, crème fraîche, olie in een mengkom en meng het even door elkaar.
Voeg dan de gist mengsel erbij en kneed het 20 min.
Het deeg zal best plakkerig zijn, dit is wel hoe het hoort.
Besmeer de het deeg met wat olie ook eromheen en dek af voor een uur. Zet het op een warme plek.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Haal het deeg eruit en besmeer je handen met wat olie. Haal er kleine bolletjes uit en zet het op bakpapier.
Besmeer je werkplek met een beetje olie en zet het bolletje met de onderkant op je werkplek. Maak het wat platter en doe dan de vulling naar keus erop.
Maak het goed dicht en leg de gevulde bolletjes terug op de bakpapier.
Doe dit met alle bolletjes. Als je klaar bent, dek je het af en laat je ze nog eens 30 min rusten.
foto-kaas
2
3
broodjes
4
5
6
Maak een mengsel aan van eigeel en 2 el melk.
Besmeer de broodjes met het ei mengsel en strooi er sesamzaad of maanzaad overheen.
Bak ze af op 180 graden voor 25 min.
Geniet ervan! 
broodjes

 

2 antwoorden
  1. Mel
    Mel zegt:

    Ik dacht dat ik alleen yoghurt kon gebruiken voor zachte broodjes, maar creme fraîche en eieren werkt dus ook. Ik hb ze gemaakt en ze zijn goed uitgekomen. Top!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *