donuts

Donuts

Laat je inspireren door deze luchtige donuts. Je kunt ze met van alles decoreren en ervan genieten is gewoon heel makkelijk.

Laten we heel snel beginnen met de ingrediënten.

 

 

donuts

 

Recept

Ingrediënten

230 ml melk
1 zakje gist
27 g roomboter
2 zakjes vanille suiker
65 ml warm water
550 g bloem
1 ei (m)
Zout
Suiker
Olie om in te bakken

Bereiding:

In een steelpannetje de melk langzaam opwarmen tot lichaamstemp.
Het vuur uitzetten. Voeg de zakjes vanille suiker, boter en gist erbij.

Laat de gist voor 7 min staan. Roer nog even zodat de boter goed kan smelten.

Doe de bloem in een diepe kom, voeg ong halve tl zout erbij en meng even samen. Voeg dan nog ong 1 a 2 el suiker erbij of minder/meer kan ook, het is naar eigen smaak.

Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk boter mengsel erbij.

Voeg de opgeklopte ei erbij en meng in het rond met de hand tot een geheel.

Voeg dan langzaam het warme water erbij.
Je blijf goed kneden tot het mengsel niet meer droog en waterig is. Goed soepel deegje moet het worden, het mag ietsjes plakkerig zijn maar niet al te veel. Besmeer je bol met olie.

Dek goed af en laat staan voor een uur.
Als het gerezen is haal je de lucht eruit door het een beetje met je hand in te drukken en eventjes zacht te kneden, maar let op niet al te veel.

Bestuif je werkplek met wat meel en rol het deeg uit tot een niet al te dunne en niet al te dikke lap 2/3 cm ong.

donuts

Haal er rondjes uit. Als je geen deeg meer over hebt, dan kan je het nog even kneden en uitrollen en nog een paar donuts erbij maken. Erna niet meer want anders worden ze droog van binnen na het afbakken.

 

Dek je de donuts af voor 30/40 min niet korter!

Verwarm de olie op niet al te hoog en niet al te zachte vuur.
De hoeveelheid van de olie hoort tot de helft ong van de donuts te komen. Dit kun je met een lepeltje meten.
Bak de donuts langzaam tot goudbruin.

 

Bestrooi er suiker of suikerpoeder overheen.

Wil je chocolade gebruiken? Dat kan ook. Smelt het dan au bain marie en dep ze erin of pak een lepeltje, haal wat van de gesmolten chocolade en doe het eroverheen dan komen er mooie strepen erop.

Je kan ook glazuur maken van suikerpoeder, water en vanille suiker.

 

donuts

donuts

 

Geniet ervan!

2 antwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Ja je zet een theelepel naast je donuts. Zo weet je hoeveel olie je ong in de koekenpan kunt gieten. Want het moet tot de helft van de donuts komen. Succes

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *