Dorade uit de oven

Heerlijk en gezond. Vis en vooral Dorade staat op het lijstje van mijn favoriete vis soorten.
Dorade kun je op vele manieren eten/voorbereiden zoals grillen, bakken, uit de oven, in eentajine enz.
Dit keer heb ik ervoor gekozen om de Dorades in de oven voor te bereiden. Het was yummie!

Ook proberen? Scrol dan naar beneden voor het recept!

Recept voor 3 Dorades
Ingrediënten

3 Dorades
2 wortels
Aardappels hoeveelheid naar keus (ik heb 4 gebruikt)
1 rode paprika
1 grote tomaat of 2 kleine
2 uien
Groene olijven (hoeveelheid naar keus)
Bosje koriander

Kruiden voor de vis:
1 el viskruiden
Zout zo nodig
1 tl komijn
Afgestreken tl peper
1 tl paprikapoeder

Kruiden voor de aardappels:
1 tl Kurkuma
1 tl Ras al hanout
2 geperste knoflook teentjes
1 tl ong Provençaalse kruiden
Zout naar smaak
Peper naar smaak

Extra benodigdheden:
Bakpapier
Aluminium folie ( 3 a 4 lagen)
Olijven olie voor de marinade)

Bereidingswijze
De vis maak je schoon zowel van binnen als van buiten.

Snijd er streepjes in zoals te zien is op de afb.
Snijd de groente alvast zoals gewenst.
Aardappels en wortels snijd ik meestal in plakjes, paprika en de ui in slierten.
Maak een marinade voor de vis met de bovengenoemde kruiden in wat olie.
Snijd de koriander fijn en voeg dat erbij.

Haal de vis door de marinade en leg het apart. Zorg ervoor dat er wel genoeg marinade op komt, ook binnenin.
Maak ook een marinade voor de aardappels en haal ze goed door de marinade heen.
Pak een ovenplaat en bekleed het met bakpapier.
Doe eerst de uitjes eroverheen en leg dan de vis erop. De rest van de groente kun je langs de vis heen verspreiden. Als alles op de ovenplaat ligt kan je nog wat koriander eroverheen verspreiden. Zet de oven op 250 graden.

Dek de plaat af met bakpapier als eerst en erna met aluminium folie. Wel heel goed en stevig afdekken met een paar lagen zodat alles wel goed gaart. Zorg er ook voor dat er geen opengingen zijn.

Schuif de plaat in de oven en laat garen voor 50 minuten.

Later haal je de folie weg en laat je het nog eventjes grillen, ong 20 min.

Leg de bakplaat iets lager dan het midden.
Serveren met vers brood.

Bsa7a eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *