Duizend gaatjes pannenkoeken (Beghrir/hatita/gringo)
Ramadan ❤
Recept
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 g extra fijne griesmeel (smida fine)
- 1 tl suiker
- 3 tl zout
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje gist
- ongeveer 900 ml lauw warm water
Bereidingswijze
Doe de ingrediënten samen in een kom behalve water.
Meng alles even met elkaar, voeg dan water erbij ong. 700 ml.
Mix dit samen met een handmixer of een garde. Met een garde kan het zeker weten! Je hoeft dus niet al je gereedschappen uit de kast te halen.
Doe de rest van het water erbij.
Let op! Het mengsel moet de dikte van karnemelk hebben. Dus niet heel dik en niet heel erg dun.
Het kan zijn dat je meer of minder water moet toevoegen. Laat dit 15 minuten staan. Je mag het afdekken maar dat hoeft niet.
Pak een goede koekenpan ik zelf gebruik Tefal.
Heb je een gewone koekenpan en twijfel je of het goed is om er beghrir in te bakken? Gebruik dan een anti aanbak plaat eronder( kan je kopen bij blokker of marskramer) je zet het vuur eerst wat hoger en giet het mengsel rustig erin.
Laat een beetje ruimte over zodat het mengsel zelf de koekenpan op kan vullen. Als je gaatjes ziet verschijnen tot het midden, zet je het vuur iets zachter.
Als je gaatjes hebt doe je de beghrir op een bord. Spoel de koekenpan aan beide kanten met koud water. Droog het af en zet het weer op vuur.
Giet meteen weer het mengsel erin.
Succes!
Amours tips
Serveren met olijfolie en honing of je kiest er alleen voor om olijfolie of alleen honing erop te smeren.
Kun je tarwebloem gebruiken.
Hallo Nel, dat kan gewoon hoor.
Ik heb deze pannenkoekjes eens gegeten in Agadir.Heerlijk! Ik wil het eens proberen, maar vraag me af waarom je de pan halverwege afwast met koud water ??? Graag wat meer uitleg. Dank. Rine
Beste Rine, leuk dat je op mijn site bent. Wees van harte welkom. Aha erg leuk en proberen moet je zeker doen!De pan spoelen en afkoelen zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet blijven plakken en zo verder hun mooie gaatjes kunnen uitblazen.