Feta broodjes
Als je zin in broodjes hebt maar toch net even voor iets anders wilt gaan dan een standaard broodjes recept, probeer dan deze broodjes eens uit met een Turkse twist erin. Genieten!
Hou jij van feta kaas? Probeer ze dan echt eens uit! Heel makkelijk en snel op tafel getoverd.
Recept
Ingrediënten:
- 650 g bloem
- Zakje gist
- Zakje bakpoeder
- 80 g ongezouten roomboter
- Snufje zout
- 1 el suiker
- 1 ei
- 200 ml melk
- 140 ml water
Extra benodigdheden:
- Eigeel
- Sesamzaadjes of zaadjes naar keus
Vulling:
- Turkse feta kaas (rood blik)
- Verse peterselie
Bereidingswijze:
Doe de bloem in een mengkom.
Voeg de bakpoeder en gist zakje erbij.
Voeg dan de rest van de ingrediënten erbij en mix alles op medium stand. Zodra alles is vermengd, mag het op een hogere stand voor 5 min lang.
Besmeer met olie en laat voor 60/80 min staan.
Druk de lucht eruit met je hand.
Verkruimel de kaas en snijd de peterselie fijn. Vermeng dit met elkaar.
Pak alvast een bakplaat en bekleed het met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak je handen nat met water en haal er bolletjes uit.
Maak ze plat in je hand, met een lepel zet je er wat vulling in. Vouw het dicht en zet het op de bakplaat.
Besmeer ze dan met eigeel en strooi er zaadjes overheen.
Laat de broodjes 10 min staan en bak ze dan af voor 20/25 min.
Dek ze met een theedoek af tot ze wat afgekoeld zijn.
Nu kun je het serveren en genieten!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!