Fusilli met tonijn
Recept
Ingrediënten
Nodig voor ong 2/3 personen.
- Een halve pak fusilli
- 1 kleine rode ui
- 1 rode peper
- 1 blik tomaten in blokjes
- Klein bosje peterselie
- Handje vol maïs
- Handje vol groene olijven
- Kappertjes (naar smaak)
- 2 blikjes tonijn (in olie)
- Italiaanse kaas of geraspte mozzarella kaas (Ah)
Kruiden:
- 1 tl Ras al hanout
- Snufje zwarte peper
- 1 vis bouillon blokje of zout naar smaak
- Halve tl Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Kook de fussilli in water met wat olie en zout. Snipper de ui, snij de peterselie fijn, de peper in kleine stukjes en de olijven door de helft. Bak de ui glazig, doe de peterselie erbij en laat het even op zachte vuur bakken.
Doe dan de blik tomaten erbij en een halve glas water.
Doe de peper erbij samen met de kruiden.
Als laatst voeg je de tonijn, kappertjes en maïs erbij. Meng alles goed samen.
Als alles goed gaar is, is je diner klaar.
Je kunt je fussili samen met de saus mengen of apart serveren. Strooi er kaas overheen op het laatst.
Bsa7a..eet smakelijk!
Salaam aleikoem lieve Zohra, ik heb het recept aangepast en hoop dat het zo wel duidelijker is ♡
Salaam. Voor hoeveel personen is dit? En gebruik je een hele pak pasta?
Gr