Gegrilde zalm
Ik ben er weer! Enige tijd geleden plaatste ik mijn laatste receptje van de afgelopen Suikerfeest…euhm dat is al zeker een eeuwigheid geleden, althans zo voelt het voor mij wel. Als dit niemand is opgevallen dan is het goed hihi.
Anywayyy…ik ben er nog, ik heb het wel mega druk. Ja nog steeds en vandaar dat ik dus zo lang niets meer deelde met jullie maar ik blijf nog wel recepten delen hoor.
Dit keer deel ik deze simpele gerechtje met jullie. Als je van zalm, simpel en snel houdt dan is dit de ideale gerecht die je gewoon snel en gemakkelijk op tafel hebt.
Dit is voor mij zeker wel comfortfood en wat de salades betreft..je kunt er van alles en nog wat bij serveren want bij zalm kan dat gewoon! Heerlijk.
Recept
Ingrediënten
- Zalm
- krieltjes (gekruid of kruiden naar eigen smaak)
- Sojasaus
- sesamzaadjes
- salade (naar keus)
Kruiden
- Zout (niet te veel)
- peper
- koriander (vers)
Extra benodigdheden
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Neem een kom en giet er wat zonnebloemolie in.
Voeg de kruiden erbij, snijd de koriander in fijne stukken en vermeng dan alles met elkaar.
Voeg er niet te veel zout bij omdat sojasaus zout genoeg bevat.
Doe de zalmstukken erin en vermeng het goed met de kruiden. Laat dit staan.
Bak ondertussen de krieltjes in een afgedekte koekenpan in wat olie.
Als de krieltjes bijna klaar zijn dan kan je beginnen met het grillen van de zalm. Grillen hoeft niet lang te duren en zet het vooral niet op een te hoge stand want het is beter dat het rustig kan garen, zodat de zalm lekker mals blijft.
Serveer alles op een bord en giet dan wat sojasaus over de zalm, versier het met sesamzaadjes.
Eet smakelijk, bsa7a!
Amour’s tips
In plaats van salade kan je ook gekookte zoete maïs erbij serveren.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!