Gepaneerde vleugels met Rozemarijn

Leuk om te weten over Rozemarijn

Aangezien de smaak sterk is, is rozemarijn vooral geschikt om vleessoorten met een sterke smaak te begeleiden, zoals wild en rood vlees. Het overleeft een bak- en braadproces uitstekend. Het kan tevens gebruikt worden in salades en sauzen. Zelf gebruik ik het ook bij kip of aardappels uit de oven, dat geeft een heerlijke smaak aan beiden!

Dit keer heb ik de kipvleugels een smaak van Rozemarijn gegeven..Het recept kun je hieronder vinden.

 

kipvleugels

 

 

  • Rozemarijn fijngehakt 1 tl
  • 200 ml karnemelk
  • sap van een limoen of citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • kipkruiden (Silvo)
  • zout naar smaak
  • 1 knoflook teentje (geperst)
  • 6 vleugels
  • paneermeel
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Pak een diepvrieszak of een pedaalemmerzakje. Pak een kom doe de karnemelk erbij, druk wat sap uit de limoen dmv je handen, voeg de kruiden erbij. Voeg dan de geperste knoflook erbij en meng even samen. Doe dit in een zak. Besmeer de vleugels met azijn en zout laat voor een paar minuten intrekken en spoel ze dan om onder koud water. Snijd ze in twee. Doe het in de zak erbij en zet voor twee uur in de koelkast.

 

 

 

kipvleugels

 

 

 

 

 

 

 

Pak de paneermeel, doe het in een kom en wentel de vleugels erin.
Afbakken voor 8-10 min. Olie moet dus niet al te heet zijn anders verbrand de buitenkant en heb je alsnog rauwe vlees van binnen.

 

kipvleugels

Eet smakelijk, bsa7a.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *