Gestoomde vlees
Recept
Ingrediënten
- Lamsvlees
- Uien
- Koriander
- Olijven
- Kruiden:
- Ras al hanout
- Zout
- Kurkuma
- Peper
- Gember
Extra:
Stoompan
Bereidingswijze
Was het vlees. Snij de ui en koriander doe het in een kom. Doe
er beetje olijfolie en beetje zonnebloem olie erbij samen met de kruiden. Meng alles samen en voeg er vlees bij. Meng alles weer goed samen en laat half uurtje afgedekt staan.
Voeg tot de helft van de pan water.
Doe de bovenkant van de stoompan erop en voeg het vlees erbij. Je kan op de bovenkant van de pan folie aan de zijkanten doen en dan de deksel erop zodat de stoom goed binnen blijft.
Laat voor 3 uur stomen of tot goed zacht en gaar is.
Voor de barqoq (pruimen)
Nodig:
- Suiker
- Kaneel of kaneel stokje
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
Doe de pruimen in een pannetje, voeg er suiker bij en een kaneel stokje. Voeg er water bij tot de helft. Laat koken tot het zacht is. Dek af en laat staan tot het vlees klaar is.
Als je het vlees op een bord hebt gedaan dan voeg je de pruimen erbij en strooi je er sesamzaadjes op.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!