harcha gevuld met kaas
Deze harcha is al super lekker zonder allerlei extra dingetjes, maar nu er nog eens kaas in komt is het een echte genot. Wat hou ik toch van experimenteren 😀
Het recept deel ik natuurlijk meteen met jullie!
Recept
Ingrediënten:
130 g fijne griesmeel
310 g grove griesmeel
185 ml melk
90 ml olie
1 kleine tl zout
1 el suiker (of naar eigen smaak)
1/2 zakje bakpoeder
Vulling is naar eigen keus:
Ik gebruik genispperde kaas of kaas in plakjes fijn snijden.
Bereidingswijze:
Je doet alles in een diepe kom, olie beetje voor een beetje toevoegen en goed met elkaar vermengen. Laat nog 130 g fijne griesmeel apart staan en voeg die op het laatst.
Het mag niet te waterig of heel droog zijn, dus een mengsel wat handelbaar is. Goed kneden met je handen. Â Afdekken en laten staan voor 10 min. Je vormt er dan bolletjes van.
Pak een bolletje, rol het in wat grove griesmeel en maak het dan plat op je handpalm, doe er wat kaas op en vouw het dicht zoals op de foto te zien is. Je kan het ook later met griesmeel bestrooien.
Afbakken in een pizza pan op stand 2, werkt voor mij het beste. Het mag ook in een anti aanbak koekenpan.
Eet smakelijk en geniet ervan!
Salam alaikom
Welk merk griesmeel gebruik jij voor harcha te maken?
Dank u!
Salam alaikom!
Wil je aub de foto van de griesmeel dat je gebruikt plaatsen? Dank u
Wa aleikoem salaam Samira. Ik gebruik hier fijne griesmeel en die is hetzelfde eigenlijk zoals ah het gewoon heeft. De grove is dan wel wat dikker en is te verkrijgen bij de Marokkanse supermarkt Tanger of een andere Islamitische slagerij/supermarkt.
Als je de foto’s wilt zien van beiden, mail dan je e-mail adres via het contact formulier naar mij toe, dan zal ik zo snel mogelijk de foto’s naar je toe versturen in sha Allah.