Kumpir (Gepofte aardappel)

Kumpir is een Turks fastfood-gerecht.

De basis bestaat uit een grote aardappel die in aluminiumfolie in een oven gebakken wordt, in het midden doorgesneden en geprakt met echte boter en speciale kaas(oorspronkelijk is dit Kaşar peyniri maar er wordt ook wel mozzarella voor gebruikt.) 

 

kumpir

 

 

Grote aardappels (slager heb ik ze vandaan)

Vulling:

Zwarte olijven
Doperwten
Mais
Dunne worstjes kip of rund(kan je ook weglaten maar is wel lekker)
Augurken
Jong geraspte kaas
1 tl roomboter

Saus:

Crème fraîche met lente uitjes
Of mayonaise (calvé donker blauw) met ketchup of curry. Eigen keus maar ik zou voor de crème fraîche gaan.

Bereiding:

Was de aardappels goed. Prik aan alle kanten wat gaatjes met de vork. Maak in de lengte een ondiepe snee. Wikkel ze in folie en bak het in een voorverwarmde oven op 250 graden voor 1uur en 30 min. Als de aardappels klaar zijn kan je voelen dat ze zacht van binnen zijn. Maak de snee nu diepen, en open een beetje met je hand. Als ze los gaan maakt het niet uit houd ze wel bij elkaar. Pak een mes en prak de aardappel los naar het midden toe. Doe de boter erop en laat het beetje smelten. Meng dan door elkaar heen. Doe de worst, olijven, erwten en mais erop. Strooi wat kaas eroverheen en doe het nog even in de oven tot het gaat smelten. Als het gesmolten is doe je lekker veel saus erop en smullen maar!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *