Luchtige mini harcha
Deze luchtige harcha is ideaal om te maken als je echt wilt genieten. Het is luchtig en heerlijk van smaak. Dit is een oud recept van mij maar ik heb het aangepast naar een nog betere en lekkerder variant!
Probeer het uit zou ik zeggen.
Recept
Ingrediënten
350 g exta fijne griesmeel
160 g fijne griesmeel
235 ml melk
85 ml olie
kleine tl zout
1 el suiker
zakje bakpoeder
Bereidingswijze
Meng de droge ingrediënten met elkaar en voeg dan de melk en de olie. Meng alles heel goed samen
tot een plakkerig mengsel. Vorm er balletjes van, bestrooi licht met fijne griesmeel.
Pak balletje voor een balletje, strooi wat fijne griesmeel op je werkblad en druk het plat. Maak er dan stevig ronde vormen ervan.
Leg wat bakpapier neer, bestrooi een beetje fijne griesmeel eroverheen en leg de mini harcha’s erop.
Laat ze staan voor 10 min. Heb je tijd en ben je vroeg wakker, ik zou zeggen laat ze lekker een half uurtje rusten en ga ze dan afbakken. Heerlijk worden ze!
Heb je geen tijd en wil je ze meteen afbakken? Dat kan ook zeker!
Afbakken in een pizza pan/koekenpan op lichte stand/vuur.
Wil je een harder variant, gebruik dan meer grove griesmeel in plaats van fijne en zorg ervoor dat je een stevige mengsel hebt dat niet plakt en wat zwaarder is. Bakpoeder laat je ook weg.
Je kan die dan ook als een grote pan harcha maken en afbakken in een Marokkaanse pan of een anti aanbak koekenpan.
Snijd de mini harcha’s open en kies voor beleg naar keus!
Ze zijn verrukkelijk! Eet smakelijk. Bsa7a
Super recept! Mijn Harcha is heeeeeerlijk geworden dankzij jou recept! Ik zak hem iedereen aanbevelen!
Topper!
Xx sherine
Super leuke reactie ?. Jeej wat leuk om te lezen dat ie goed gelukt is en super lief van je dat je ook nog de moeite hebt genomen om dit te laten weten. Bedankt lieve Shetibe ♡ Geniet ervan!
Super lekker! dankje wel
Graag gedaan lieverd♡♡