Maïzena cake
Er zijn echt vele soorten cakes die er bestaan en je kunt ze echt met van alles maken. Van yoghurt tot chocolade, van frisdrank tot spinazie en ga zo maar door haha.
Ik heb zelf nooit eerder een cake gemaakt waar maïzena in ging althans niet dat ik het mij kan herinneren. (Ik bak zoveel )
Maar dit ga ik wel vaker doen, want de cake is delicious! Een hele fijne cake is het.
Het is ook haast onmogelijk dat de cake mislukt want het is een vrij makkelijk recept en als je de stappen goed volgt dan kan er gewoon niets mis gaan!
Recept
Ingrediënten
- 120 ml melk
- 150 g suiker
- 1 el citroensap
- 100 maïzena
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 150 g meel
- 70 g ongezouten roomboter
- Snufje zout
- Poedersuiker om te versieren
Bereidingswijze:
Scheid de eidooiers en de eigelen van elkaar.
Klop de suiker samen met de eiwitten tot het wit kleurt.
Zeef de bloem, maïzena
en bakpoeder in een diepe kom.
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron of een pannetje en meng het dan meteen met de eigelen. Het is erg belangrijk dat het nog warm is. Maar niet heet!
Klop het goed door elkaar en voeg het aan de meel mengsel toe.
Voeg dan de melk en het eiwitmengsel erbij gevolgd door de citroensap.
Mix alles tot een geheel en verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in met boter of wat je zelf gewend bent, en doe er wat bloem in.
Beweeg met de bakvorm en draai het gekiept rond zodat de bloem overal een laagje achter kan laten.
Giet het mengsel erin en bak de cake voor 30 tot 40 min gaar.
Controleer altijd of je cake gaar is, een tandenstoker of een saté prikker in het midden steken en eruit halen.
Is je prikker droog? Je cake is klaar, is het vochtig dan moet het nog wel even verder garen.
Als de cake klaar is haal je het uit de oven en strooi je er meteen suikerpoeder overheen.
Laat de cake wel even afkoelen voor je het aansnijdt.
Geniet van je cake!
Amours tips:
Je kunt poedersuiker ook vervangen door iets anders zoals: verwarmde jam en kokos snippers. Suiker siroop en amandelen of een chocolade topping, het is maar net waar je die dag zin in hebt..het kan allemaal!
Na 20 min. de cake in de gaten houden zodat het niet verbrand.
Haal alle andere platen uit de oven zodat de cake goed van onder en boven kan garen.
Dit is een heel uitdagend recept voor een typische “pound cake” amateur bakker. Mijn vragen 1. Mag ik Zeeuwse bloem gebruiken? 2. Kan ik ook bakken in een traditioneel cakeblik? Bij voorbaat dank, Anton
Beste Anton, ja zeker! Uw bloem kunt u gebruiken voor gebak en koekjes. Antwoord op vraag 2, u kunt het daar ook wel in bakken maar dan zou ik aan de onderkant wel een stuk bakpapier in leggen en de zijkanten heel goed met boter invetten.
Heel veel succes! En hopen dat het allemaal perfect zal lukken. Eet smakelijk!
Ik jeb puddingmuix van dr oetker. Vanille en chocolade. Zou je hier ook cake mee kunnen maken?
Is het met maïszetmeel? Dan zou je er inderdaad wel cake mee kunnen maken. Natuurlijk zullen er dan nog wel wat ingrediënten bij moeten komen. Ikzelf heb het nog nooit geprobeerd, wel een idee voor in de toekomst om dat eens een keer uit te proberen.
salam alikom welk boter heb je gebruikt en kan ook vervangen Door roomboter..
Wa aleikoem salaam. Ik gebruik alleen maar roomboter. Zal het aanpassen zodat het wat duidelijker is.