Marmer cheesecake
De cheesecakes hebben mij te pakken, zodra het op is bak ik weer een nieuwe. Een hele nare maar wel lekkere verslaving. De ene keer met een speculaas bodem, de andere keer met een gewone biscuit koekjes bodem en ga zo maar door..use your imagination zou ik zeggen en lekker bakken hahah..heerlijk.
Deze week had ik er al twee gebakken en eerlijk gezegd wou ik er even een pauze in lassen maar het is zo verslavend lekker dat ik niet weet of ik het nog lang vol zal houden.
Ik zal maar meteen met jullie het recept delen.
Ennn ben je gek op cheesecakes, dan moet je deze cheesecake echt een keer gemaakt hebben. Makkelijk om te maken en dit met weinig ingrediënten. Je hebt zo je cheesecake op tafel.
Recept
Ingrediënten
- 400 g roomkaas
- 125 g zure room
- 2 el suiker
- 2 eieren
- 2 zakjes vanille suiker
- 20 koekjes (Marie biscuit)
- 80 g roomboter (gesmolten)
- 2 x witte chocolade repen (Lidl)
- Chocoladepasta (naar keus)
- 2 el melk
- 1 volle eetlepel bloem
Extra:
- Bakpapier
- Folie
- Tandenstoker of een saté prikker
- Boter
- Melk
Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit werkt beter voor een cheesecake.
Pak een diepe kom en doe daar de roomkaas, zure room, suiker en eieren erin. Meng alles met een garde en niet met een mixer anders gaat je lucht eruit en heb je kans op scheuren in je cake.
Voeg dan de bloem erbij en vermeng weer met elkaar.
Pak een kom en doe daar 1 reep witte chocolade erin in blokjes. Smelt het op 600 graden voor 40 seconden in de magnetron of au bain marie mag ook. Tot de chocolade helemaal gesmolten is voeg je dit bij de cheesecake mengsel.
Meng dit weer even door elkaar maar zorg ervoor dat je niet heel hard gaat mengen. Er mag best wat lucht in het mengsel zitten.
Pak een andere kom en doe daar 1 tl chocoladepasta in + 2 el melk.
Roer het dan met een lepel tot je een gladde massa krijgt.
Bekleed de springvorm van 22 cm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes in een hakmolen, smelt de boter en vermeng het dan goed met de koekjes. Dit kun je het beste met je hand doen.
Doe de verkruimelde koekjes in de springvorm en druk het aan met een lepeltje.
Giet dan het beslag erin.
Giet nu de chocolademengsel eroverheen en hoe meer je erover giet hoe meer je het marmer effect in de cheesecake krijgt. Ik heb enkel voor de bovenkant gedaan omdat ik dat net een mooier effect vind dus ik heb niet heel veel van het chocolade mengsel gebruikt. Als je het nou wel door de gehele cheesecake wilt dan giet je telkens meer van het chocolade mengsel en ga je door de hele cake met een tandenstoker of een saté prikker in allerlei bewegingen rond, zodat de chocolade overal goed verspreid wordt.
Zet de oven op 160 graden.
Giet ongeveer 1.5 cm kokend water in de bakplaat.
Wikkel je springvorm tot de bovenrandjes met aluminiumfolie en bak de cake voor 60 minuten gaar.
Zet de oven uit en laat het nog voor 50 minuten afkoelen met het deurtje dicht.
Maak ondertussen de ganache.
Pak een steelpan en doe er ongeveer 2 tl roomboter in, voeg daarbij 2 el melk en de andere witte chocolade reep.
Laat dit smelten maar blijf wel roeren.
Zet het vuur uit wanneer alles goed gesmolten is en laat even afkoelen.
Giet het dan over de cake en zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Ik laat het 5 a 6 uur erin. Met een botte mes maak je de zijkanten wat losser en dan kun je de cake uit de springvorm halen. De bovenkant is stevig met een dun laagje eronder van zacht lopende chocolade. De bodem is perfect en de cheesecake zelf is…yummmm!
Met een kopje koffie of thee is deze cheesecake een echte genot voor je smaakpupillen.
Enjoy & leave a comment ♡
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!