Msemmen (laagjes pannenkoeken)

Als “pannenkoeken” fan kunnen deze zachte, fluffy lmsemmen natuurlijk niet ontbreken op mijn lijstje. Het kost wel wat werk om ze te maken en het ook onder de knie te krijgen, maar als je er eenmaal aan gewend bent dan gaat het allemaal helemaal goed en vanzelf. En het resultaat is delicious! Wat kan ik heerlijk van deze lmsemmen genieten. Hoe eet je ze? Op vele verschillende manieren. Met honing en roomkaas bijvoorbeeld of enkel met kaas en dan op een panini pan even aanbakken, hartig beleg past er ook prima bij! Wat kun je nog meer ermee? Je kunt ze vullen met gehakt of kip. Turkse kaas en verse peterselie gaat ook goed samen. Wij eten ze zonder vulling meestal met gebakken eieren in plaats van brood. Heerlijk!

 

ReceptIngrediënten

  • 300 g fijne griesmeel (smida fine)
  • 300 g bloem
  • 420 ml water
  • zout naar smaak
  • snufje suiker naar smaak (mag ook weggelaten worden).

Extra ingrediënten:

Roomboter( opwarmen) en mengen met zonnebloemolie.

Bereidingswijze:

Pak een kom, doe er meel in(het liefst van de Lidl), griesmeel en zout. Even door elkaar mengen en giet er dan beetje voor een beetje het water erbij.

Blijf dit kneden tot je een soepel, zacht deeg hebt dat een beetje plakt.

Besmeer je deegbol met olie en doe het in een plastic zakje. Goed afsluiten en laat het voor minimaal 2 uur erin. Ik laat het de hele nacht rusten zodat ik in de ochtend meteen verse memmen kan bakken.

Besmeer je handen met olie, haal bolletjes eruit ter grootte van een mandarijn en dek ze nog even af.

Besmeer je werkblad met de boter/olie mengsel en begin met het vormen van jouw lemsemmen.

Als je ze wilt vullen dan doe je dat wanneer je bij de eerste deel bent van het vormen.

Je maakt een platte, dunne en ronde pannenkoek.

Strooi er wat griesmeel overheen en vouw de ene helft tot het midden.

Vouw de tweede helft eroverheen en nu heb je een lange stuk.

Vouw het dan horizontaal tot de helft en het andere eroverheen zodat je een mooie vierkante pakketje krijgt.

Zet het terug om even te rusten tot je klaar bent met de rest. Besmeer rijk met olie/boter mengsel.

Dek nog even af met een zakje.

msemmen

Neem een bakplaat en doe het op een medium hoogte.

Als je het moeilijk vind om ze te vormen neem je een stuk bakpapier, knip het door de helft en vorm de vierkantjes daarop. Zorg ervoor dat je memmen niet te dik is.

Je kunt op iedere laag wat griesmeel strooien.

Neem met heel vel bakpapier je msemmen op en zet ze op de bakplaat. Besmeer beide kanten nog eens met de olie/boter mengsel.

Haal de bakpapier eruit als ze al wat meer gaar aan de onderkant zijn, zo krijgen ze een mooie, geleidelijke kleur.

Als ze goud/bruin zijn, zet je ze op een bord en dek je het af met een zakje.

 

 

 

msemmen

Geniet ervan! Bsa7a.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *