Ovenschotel met kip
Ingrediënten
- Vleugels of kip stukken naar keus
- Aardappels
- Uien
- Champignons
- Twee tomaten
- Één rode paprika
- Twee teentjes knoflook
- Groene peper
- Koriander
Kruiden:
- Kipkruiden (Silvo)
- Ras al hanout
- Paprika poeder
- Komijn
- Peper
- Zout
- Chilli peper
Bereidingswijze:
Snij de ui in ringen of zoals gewenst en de paprika in repen. Snij de champignons in schijfjes zo ook de tomaten en peper.
Pak een kom en doe de kipvleugels met wat olie, koriander, kipkruiden, ras al hanout en chillipoeder in. Meng alles door elkaar en doe het in een koekenpan met een anti aanbak laag.
Bak tot de kip bijna gaar is.
Bak de ui in een andere koekenpan tot glazig, voeg daarbij de zout, paprikapoeder en komijn aan toe.
Voeg dan de champignons, tomaten en paprika erbij. Dek af en laat zachtjes garen.
Pak een ovenschotel en verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aardappels in repen of schijven. Kruid ze in met olie in een kom, paprikapoeder en zout. Doe de aardappels in de ovenschotel, voeg dan de kipvleugels erbij en de ui/groente saus. Verdeel de groene peper over de schotel, snij de knoflook in kleine schijfjes en verdeel dat ook erover. Dek goed af met aluminium folie en bak tot alles goed gaar is. Als het gaar is, haal dan de folie eraf zodat het water eruit stoomt.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!