Paella
Ik merkte op dat ik eigenloijk wel meerdere gerechten op mijn lijstje heb staan wat mijn ”lievelings gerechten” betreft.
Dit gerecht mag gewoon niet op mijn lijst ontbreken.
Als ik kijk naar de lekkerste rijst gerechten dan behoort deze wel zeker tot mijn nr 1 lievelings gerechten.
Het is echt heer lekker, gezond, feestelijk wat meteen ook geschikt maakt als iets wat je voor je bezoek kunt maken, want een simpel rijst gerecht is het zeker niet.
Dit gerecht bestaat uit verschillende vis soorten en je kunt ook zelf kiezen welke vis je erin doet en hoeveel je ervan erin doet en omdat dit allemaal bij Paella kan, maakt het dit toch wel 1 van de lekkerste rijst gerechten voor mij.
In dit gerecht gebruik ik ook borrelpootjes maar die kun je ook weg laten, zo kun je nu al zien dat je Paella best op je eigen manier kunt maken zoals je dat zelf lekker vindt. Natuurlijk moeten we niet té veel afwijken van het originele gerecht want er hoort natuurlijk wel zeker meer vis dan kip in!
Wat er allemaal in mijn Paella gaat lees je hier beneden.
Recept
Ingrediënten:
- Risotto
- Ui
- Paprika
- Tomaat
- Koriander
- Zwarte olijven
- Diepvrieserwten
- Garnalen
- Zeevruchten mix
- Mosselen met schelp voor decoratie
Extra:
Borrelpootjes (Optioneel)
Kruiden:
- Vis bouillon blokje
- Kipbouillon blokje
- Peper
- Kurkuma
- Paprika poeder (zoet)
- SaffraanItaliaanse kruiden
- Wat je er eventueel bij kan doen:
- Grote garnalen, witvis filet, borrelpootjes.
Bereidingswijze
Maal de rode paprika fijn. Snij de ui fijn. Pak een wokpan, giet er olie in en bak de ui glazig. Snij de tomaat in blokjes. Voeg de paprika en de tomaat erbij en meng alles samen. Laat even bakken.
Kook ondertussen water in de waterkoker. Doe de bouillon blokjes in een glas van 300 ml en los het op in kokend water.
Doe de risotto in de wok pan. Doe je een glas risotto dan voeg je er twee glazen water bij. Ik heb 1 grote glas gebruikt voor de risotto. Voeg dan de glas met de bouillon eraan toe en nog een glas met kokend water erbij. Voeg de kruiden erbij, ik heb van alles 1 tl gebruikt. Voeg dan de zeevruchten mix en de garnalen. Was de mosselen met schelp en doe ze erbij. Wel diep in de rijst duwen zodat ze vocht krijgen en zo ook kunnen garen. Ik heb handje vol gebruikt ong. Maar dat is naar eigen keus allemaal. Voeg dan de erwten en de olijven eraan toe. Olijven heb ik in schijfjes gesneden. Snij de koriander fijn en als je rijst al zacht is dan voeg je die erbij. Roer steeds door elkaar tot er bijna geen vocht meer in zit. Dan is je paella klaar.
Als je borrelpootjes erbij wilt dan kan je die gewoon op eigen manier bereiden en erbij serveren. Grote garnalen kan je aanbakken in olie met een beetje geperste knoflook en koriander.
Serveren met schijfjes citroen.
Geniet ervan en eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!