American pancakes

Amerikaanse en Canadese pannenkoeken (ook wel warme broodjes, griddlecakes of flapjacks) worden meestal geserveerd bij het ontbijt, in een stapel van twee of drie pannenkoeken overgoten met echte of kunstmatige ahornsiroop en boter, en vaak geserveerd met zijden zoals toast, eieren of worst. Andere populaire topping alternatieven omvatten jam, pindakaas, noten, fruit, honing, poedersuiker, slagroom, rietsuikerstroop en melasse.

De dikke beslag bevat eieren, bloem, melk, en een rijsmiddel zoals bakpoeder. 

Mijn nichtje kwam met een idee aan om eens een recept te maken die zij samen heeft gesteld. Van alle pancake recepten die ik uit heb geprobeerd zijn ze het lekkerst gelukt!

 

american pancakes

 

Recept

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 el suiker (el= eetlepel)
  • 1 zakje vanille suiker (dr. oetker)
  • 1 zakje bakpoeder (dr. oetker)
  • 3 glazen meel

300 ml melk

Glazen van 250 ml

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten samen in een kom. Klop de eieren heel goed samen met de suikers. Laat het beslag voor 10 min staan. Het beslag hoort dik te zijn er hoeft dus niets extra bijgevoegd te worden zoals water of melk. Bak de pancakes in een anti aanbak koekenpan. De koekenpan even warm laten worden en het vuur dan wat zachter zetten. De pancakes hebben tijd nodig om een lichtbruine kleur te krijgen en een beetje omhoog te komen. Vuur hoeft dus niet super hoog en ook wer niet super laag.

2

 

Het lekkerst vind ik ze toch met stroop en bananen. Heerlijk fris en lekker! Maar de keus is natuurlijk aan u!

1

 

 

Geniet ervan!!

american pancakes

2 antwoorden
  1. Sanae
    Sanae zegt:

    Salaamoe Alaikoem,

    Om wat voor glazen gaat het bij deze pancakes?? er staat 3 glazen meel.
    Shokran voor het delen van je recepten ziet er lekker uit Maa Shaae Allaah.

    XXX

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *