quiche

Quiche met gekruide kipfilet

Een quiche is een heerlijk hartig gerecht en je kan er vele kanten mee op! Is het met vis, vlees of enkel groente? Het kan allemaal.
Ik heb werkelijk waar genoten.
Dit keer heb ik gekozen voor kipfilet en wat groente, gewoon simpel met niet al te veel poespas, dat is meestal het lekkerst vind ik.
Bij dit gerecht is het gewoon jouw feestje. Je kunt de quiche vullen met wat je zelf maar wilt, dus gebruik je eigen fantasie en geef er een eigen draai aan of je kunt ook gewoon voor mijn recept kiezen.

quiche

Recept

Ingrediënten voor het deeg:

-250 g bloem

-zout (naar eigen smaak maar niet al te veel

-90 g roomboter

-1 ei

-2 tl water

 

Ingrediënten voor de vulling:

-Kipfilet (halve borst)

-1 rode paprika

-handje vol sperziebonen

-1 grote ui of 2 kleine

-3 teentjes knoflook

-Cherry tomaatjes

-groene of zwarte olijven

 

 

 

Kruiden:

droge rozemarijn (voor de versiering)

1 tl aromat

zout (naar smaak)

2 tl paprikapoeder

1 tl gemberpoeder

1 afgestreken tl komijn

1 tl garlic & chili kruiden

1 el zoete chilisaus

 

Voor de top vulling heb je nodig:

3 eieren

100 ml melk

kaas (4 plakjes ong)

aromat

 

 

Bereidingswijze vulling:

Snijd de ui fijn en bak het glazig in wat zonnebloemolie, voeg dan de geperste knoflook bij samen met de kipfilet (in kleine blokjes).

Voeg de bovengenoemde kruiden erbij behalve rozemarijn.

Snijd de sperziebonen zoals gewenst dit geldt ook voor de paprika.

Ikzelf heb de sperzieboontjes in kleine blokjes gesneden. Voeg de paprika en sperziebonen erbij.

Voeg op het laatst de chilisaus en 4 el water ongeveer.

Dek af en bak alles gaar op niet al te hoge vuur.

 

quiche

 

Ondertussen ga je aan het deeg beginnen.

Doe de bloem samen met de zout in een kom, snijd de boter in blokjes en voeg dat erbij.

Voeg dan het eitje en water erbij. Kneed alles heel goed samen. Als het te droog is voeg je nog wat koude water bij.

Maak een bolletje en rol het op in plastic folie.

Zet het in de koelkast voor 20 min.

 

Haal het eruit, druk plat en rol het deeg uit tot een dunne flap. Rol het deeg over de deegroller heen en rol dan weer terug over de ingevette bakvorm.

Druk de onderkant wat aan met een platte hand en zo ook de randen.

 

quiche

Al het deeg dat eroverheen hangt snijd je weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en doe dan de vulling erin.

Maak de top vulling:

Klop de eieren en voeg de aromat samen met melk en kaas bij. Goed met elkaar vermengen, giet het dan eroverheen.

Versieren met Cherry tomaatjes, olijven en rozemarijn.

Doe de quiche op 200 graden voor 40/50 min in de oven tot de randen goudbruin worden en de quiche goed stevig is geworden.

quiche

 

 

 

Eet smakelijk, bsa7a!

3

2

 

 

Amours tips

Als je geen tijd hebt om deeg te maken gebruik dan bladerdeeg.

Als je van pittig houdt dan kan er een rode, Spaanse of Jalapeno peper bij.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *