raffaello cake

Raffaello rolcake ♡

Sinds dat ik kind was behoorde Raffaello toch wel tot 1 van mijn favoriete lekkernijtjes hoor. Vroeger kon je ze niet zomaar kopen als kind zijnde omdat ze besr duur waren en als je ze dan thuis van je ouders of een ander familielid kreeg..joehoe dan was het een echt feestje..genieten was het zeker wel. Het enige dat minder was…ze waren zo weer op hihi..dat was dan wel balen want je moest weer zo lang wachten tot je nieuwe kreeg.

Nu deze tijd is het overal verkrijgbaar en heel erg duur is het niet gelukkig..alhoewel ik wel eerlijk moet bekennen dat ze ook niet heel goedkoop zijn..maar zo geniet je er ook meer van lijkt het ergens. Anyway dit zijn en dat blijven ze nog zeker wel voor een tijd mijn favoriete smullertjes.

Ik snap niet dat ik er eerder nooit iets mee had gemaakt, maar het doet er niet meer toe want hopelijk zal ik er wel vaker iets mee doen..cauusee I loveeee Raffaello’s ♡

Dit keer is het dus een Raffaello rolcake geworden, ben je ook echt helemaal weg van ze? Hou dan mijn blog in de gaten voor meer lekkere Rafaello receptjes made by ME..yummie, yummie, yummie.

Maar nu eerst de ingrediënten voor de rolcake, succes!

raffaello cake

 

Recept

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 g bloem
  • 90 g suiker
  • 80 ml melk
  • 20 ml olie
  • Snufje zout

Vulling:

  • 14 stuks Raffaello’s
  • Kokos snippers (hoeveelheid naar smaak)
  • 1 tl amandel aroma (optioneel)
  • 500 ml opklopbare slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 zakjes klop-fix

Topping:

  • Halve beker verse slagroom
  • Witte of bruine chocolade

Extra:

  • Bakpapier
  • Boter
  • Boterham zakje

Bereidingswijze:raffaello cake

 

Scheidt de eiwit van het eigeel.

Klop de eiwit samen met de vanille suiker tot het goed stijf is.

Pak een andere kom em doe daar de eigeel, suiker en de rest van de ingrediënten erbij.

Blijf dit op hoge snelheid mixen voor 3 a 4 min. tot het bijna wit kleurt.

 

Voeg de stijf geklopte eiwit erbij en meng het voorzichtig met een garde door het beslag heen tot je een geheel mengsel hebt.

Pak een ovenplaat en leg er bakpapier op.

Ver het goed in met boter.

Giet het beslag in het midden en verdeel het tot een mooie, gelijkmatige rechthoek.

Het mengsel hoeft niet de randen te raken, zie afb. voor een voorbeeld.

Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de cake voor 18 a 20 min.

Als de cake gaar is, haal je het uit de oven.

Pak een grote snijplank, leg er nog een vel bakpapier op, ook deze even besmeren met boter of olie.

Leg dit op de cake en draai het om zodat de cake op de snijplank komt.

Rol de cake voorzichtig in door telkens de bakpapier naar voren te trekken. Het is dus rollen en trekken naar boven vanaf je buik.

Als de cake opgerold is draai je de uiteinden dicht. (Net als bij snoep)

Laat de cake even afkoelen.raffaello cake

Ondertussen begin je aan de vulling en de topping.

Doe de Raffaello’s in een kom en crush ze met een vork.

Klop de slagroom met klopfix en vanille suiker op tot het stijf is. Niet overkloppen. Voeg de Raffaello’s en kokos snippers erbij.

Meng het door elkaar, dek de kom af en laat het voor 10 à 15 min. in de koelkast staan.

Rol de cake uit, smeer er een dikke laag vulling op maar hou nog wel wat apart omdat je de rolcake zelf ook nog gaat besmeren.

Rol de cake op, laat hem nog op de bakpapier liggen zodat je de cake kunt afwerken.

Maak dan de topping.

Pak een steelpan, doe de slagroom erin en laat dit warm worden.

Doe dan de witte chocolade stukjes erbij.

Blijf roeren tot alles oplost en het een geheel mengsel wordt. Laat dit niet koken.

Laat het dan goed afkoelen.

Besmeer de cake nu met overgebleven Raffaello vulling en strooi er kokos snippers overheen. De zijkanten niet vergeten!

Giet wat kokos snippers in je hand en ga zo langs de zijkanten, zo wordt het een mooi afgewerkte cake.

Versier dan met de overgebleven Raffaello’s.

Ik heb ze door midden gesneden, stukje Raffaello vulling aan de onderkant gesmeerd en zo op de cake “geplakt” maar je kunt de cake natuurlijk geheel naar eigen wens versieren.

Pak een boterham zakje en doe daar de ganache in.

Draai het dicht en knip een heel klein puntje aan de onderkant eraf. Ga zo over de cake heen en je rolcake is done chef!

Veel plezier en succes toegewenst.

raffaello cake

 

raffaello cake

Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *