harira

Harira (soep)

 

Ramadan ❤

 

Recept

Ingrediënten

 

  • 100/200 g lams of kalfsvlees (hoeveelheid is naar keus)
  • 2 grote uien
  • 2 a 3 tomaten
  • bosje koriander
  • bosje peterselie
  • bosje selderij
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • kikkererwten (geweekt of uit een glazen pot)
  • vermicelli
  • ei (optioneel)
  • je kan er eventueel linzen bij doen
  • olijfolie

 

 Kruiden:

  • Grote theelepel gemberpoeder
  • 1 afgestreken tl komijn
  • 1 afgestreken tl kurkuma
  • peper
  • 1 el ras al hanout (verkijgbaar bij de Marokkaanse slager/supermarkt)
  • kaneel (optioneel)
  • koe of schaapbouillon blokjes van Knorr (4 in totaal of naar eigen smaak 1 voor 1 toevoegen)

Harira kruiden kan natuurlijk ook, dan laat je de bovengenoemde kruiden weg. Deze kruiden zijn bij de Marokkaanse slagerijen of supermarkten te verkrijgen. Mijn voorkeur gaat wel naar mijn eigen kruiden, maar het is net wat je zelf lekker vindt.

Bereidingswijze:

harira

Doe de tomaten, tomaten blokjes uit blik samen met de uien, peterselie, koriander en selderij in een hakmolen.

Snijd het vlees in kleine blokjes.

harira

Doe wat olie in de pan en voeg een beetje van de koriander, selderij, peterselie, tomaat en uien erbij.

Voeg 2 blokjes bouillon toe en de vlees blokjes.

Bak het even samen en voeg dan de rest van de kruiden erbij. Voeg daarbij de rest van het mengsel uit de hakmolen en de (gewassen)linzen.

Bak dit voor 5 min ongeveer.

Giet water in de hakmolen zodat de laatste restjes mee kunnen en giet het in de pan.

Roer alles goed door elkaar.harira

Voeg dan ong. 2 L water erbij en voeg de rest van de bouillon blokjes erbij.

Laat afgedekt koken voor 40 minuten op hoge vuur.

Proef of de soep naar smaak is en kook het dan op medium vuur voor nog 80 min.

Voeg dan ook bij deze stap de kikkererwten erbij.

Maak vervolgens een bloem/water mengsel.

Giet koud water in een kom en voeg 3 a 4 eetlepels bloem erbij. Het mengsel moet een dikte van melk hebben ongeveer.

Giet dit beetje voor een beetje in de soep wanneer de soep nog 20 min. moet koken.

Als je soep de gewenste dikte heeft dan voeg je er vermicelli bij. Ook bij vermicelli geldt de hoeveelheid zoals gewenst.

Als je soep te dik is dan kun je nog altijd kokend water erbij gieten. Let er wel op dat er misschien nog extra zout bij moet.

Zet het vuur uit als de vermicelli goed gaar is.

Klop het eitje op en voeg het al roerend aan de soep.

 

Serveren met wat citroenschijven.

In de Ramadan kunnen de dadels en chebakia natuurlijk niet ontbreken.

 

Eet smakelijk!

harira

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *