Strawberry cheesecake tiramisu
Vandaag wist ik even niet of ik een aardbeien tiramisu of een cheesecake moest maken. Ik had zin in beiden maar om nou werkelijk alle twee te maken had niet echt nut hihi… ik heb dus besloten om ze samen te combineren en het resultaat is echt te gek..super lekker en totaal naar Amour’s smaak.
Als je opzoek bent naar een dessert, zoek dan niet verder hoor..deze cheesecake tiramisu is een ware genot al zeg ik het zelf!
Zonder te veel poespas is deze heerlijke dessert zo klaar en wat is er nou fijner dan een dessert dat zo eenvoudig en snel te maken is. Ideaal als je snel iets wilt maken voor je gasten of om mee te nemen om er iemand mee te verwennen.
Recept (voor een schaal van 15×15 cm)
Ingrediënten
- 600 g roomkaas (naar keus het mag niet zoutig zijn)
- 1 blikje gecondenceerde melk
- 1 zakje vanille suiker
- 2 handjes vol aardbeien
- 4 zakjes klopfix
- 125 g zure room
- 5 wafels
- melk
- suiker (zo nodig)
Topping
- Stroopwafels of cacaopoeder
Bereidingswijze:
Meng de roomkaas met 170 ml gecondenseerde melk.
Voeg dan de zure room erbij en vanille suiker.
Meng alles goed samen met elkaar en voeg dan de zakjes klop-fix erbij.
Proef even of het naar smaak is, je kunt altijd nog suiker toevoegen.
Snijd de aardbeien in plakjes, als ze heel zuur zijn dan voeg je er nog een vanille suiker zakje aan toe.
Pak een diepe bord en giet er wat melk in. Dep de wafels erin, laat ze wat melk opnemen en leg ze dan op de bodem van de schaal.
Smeer er dan een laag roomkaas mengsel overheen en leg er dan de plakjes aardbeien overheen.
Ga dan weer verder met de roomkaas laag. Je kunt net zo lang doorgaan als dat gewenst is.
Ik heb voor twee lagen gekozen.
Maal de stroopwafels fijn en strooi het over de boven kant heen.
Dek de cheesecake tiramisu af en laat het voor minimaal 5 uur in de koelkast opstijven.
Een hele nacht laten rusten zal voor een nog beter resultaat zorgen.
Spuit er wat toefjes slagroom overheen als dat gewenst is voor dat je het gaat serveren..enige wat je dan nog hoeft te doen is je ogen te sluiten en …. te genieten!
Amours tips
-Vervang de aardbeien door ieder gewenste fruit soort. Bananen bijv zouden
heel goed bij het dessert passen. Doe er wat citroenzuur overheen zodat ze niet
bruin worden en lekker fris blijven.
-Monchoukaas mag je ook gerust gebruiken maar meng er wel nog gewone roomkaas doorheen
zodat het niet te machtig wordt.
-Voeg een smaakje aan melk toe zoals aardbeien jam of andere soort smaak naar smaak.
Hoeveel gram roomkaas ?
Hoi Maryam, het is 600 gram. Maar je moet ook kijken hoe diep en breed je schaal is en of je veel of minder vulling dikte wilt. Houd er ook rekening mee als je meer roomkaas gebruikt dat je dan ook gerust het hele blikje gec melk kunt gebruiken en zo nodig nog extra suiker eraan toevoegen. Succes!