cheesecake tiramisu

Strawberry cheesecake tiramisu

Vandaag wist ik even niet of ik een aardbeien tiramisu of een cheesecake moest maken. Ik had zin in beiden maar om nou werkelijk alle twee te maken had niet echt nut hihi… ik heb dus besloten om ze samen te combineren en het resultaat is echt te gek..super lekker en totaal naar Amour’s smaak.
Als je opzoek bent naar een dessert, zoek dan niet verder hoor..deze cheesecake tiramisu is een ware genot al zeg ik het zelf!
Zonder te veel poespas is deze heerlijke dessert zo klaar en wat is er nou fijner dan een dessert dat zo eenvoudig en snel te maken is. Ideaal als je snel iets wilt maken voor je gasten of om mee te nemen om er iemand mee te verwennen.

 

cheesecake tiramisu

Recept (voor een schaal van 15×15 cm)

Ingrediënten

  • 600 g roomkaas (naar keus het mag niet zoutig zijn)
  • 1 blikje gecondenceerde melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 handjes vol aardbeien
  • 4 zakjes klopfix
  • 125 g zure room
  • 5 wafels
  • melk
  • suiker (zo nodig)

Topping

  • Stroopwafels of cacaopoeder

 

cheesecake tiramisu

cheesecake tiramisu

 

Bereidingswijze:

Meng de roomkaas met 170 ml gecondenseerde melk.

Voeg dan de zure room erbij en vanille suiker.

Meng alles goed samen met elkaar en voeg dan de zakjes klop-fix erbij.

Proef even of het naar smaak is, je kunt altijd nog suiker toevoegen.

cheesecake tiramisu

Snijd de aardbeien in plakjes, als ze heel zuur zijn dan voeg je er nog een vanille suiker zakje aan toe.

Pak een diepe bord en giet er wat melk in. Dep de wafels erin, laat ze wat melk opnemen en leg ze dan op de bodem van de schaal.

Smeer er dan een laag roomkaas mengsel overheen en leg er dan de plakjes aardbeien overheen.

Ga dan weer verder met de roomkaas laag. Je kunt net zo lang doorgaan als dat gewenst is.

Ik heb voor twee lagen gekozen.

Maal de stroopwafels fijn en strooi het over de boven kant heen.

Dek de cheesecake tiramisu af en laat het voor minimaal 5 uur in de koelkast opstijven.

Een hele nacht laten rusten zal voor een nog beter resultaat zorgen.

cheesecake tiramisu

cheesecake tiramisu

Spuit er wat toefjes slagroom overheen als dat gewenst is voor dat je het gaat serveren..enige wat je dan nog hoeft te doen is je ogen te sluiten en …. te genieten!

 

cheesecake tiramisu

 

 

Amours tips

-Vervang de aardbeien door ieder gewenste fruit soort. Bananen bijv zouden

heel goed bij het dessert passen. Doe er wat citroenzuur overheen zodat ze niet

bruin worden en lekker fris blijven.

-Monchoukaas mag je ook gerust gebruiken maar meng er wel nog gewone roomkaas doorheen

zodat het niet te machtig wordt.

-Voeg een smaakje aan melk toe zoals aardbeien jam of andere soort smaak naar smaak.

 

 

2 antwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Hoi Maryam, het is 600 gram. Maar je moet ook kijken hoe diep en breed je schaal is en of je veel of minder vulling dikte wilt. Houd er ook rekening mee als je meer roomkaas gebruikt dat je dan ook gerust het hele blikje gec melk kunt gebruiken en zo nodig nog extra suiker eraan toevoegen. Succes!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *