Vanille broodjes
Voor mijn volgers ennn lezers die net binnen komen heb ik een nieuw recept klaar liggen. Het is al enige tijd geleden dat ik broodjes heb gebakken…ok ik heb pas geleden nog wel broodjes gebakken, maar niet zoals deze want dat waren slagroom broodjes en die zijn net wat anders vooral wat de smaak en structuur betreft.
Dit keer wou ik eigenlijk gewoon van die heerlijke, ouderwetse broodjes maken… en eten natuurlijk.
Je kent de smaak van ouderwetse broodjes wel..warm, zacht en zo huiselijk van smaak vol met liefde bereid. Ik ken ze wel in iedergeval…
Ze doen mij namelijk aan mijn oma denken omdat zij altijd van die heerlijke broodjes bakt die je lekker met een glas melk, thee of koffie kunt eten.
Voor de topping heb ik maanzaad en amandel snippers gebruikt, maar je kunt nog altijd zelf bepalen wat je eroverheen doet.
Als je ze gaat maken wens ik je veel succes en volle genot toe!
Recept
Ingrediënten
700 g bloem
2 eieren
2 zakjes gist
1 zakje bakpoeder
3 zakjes vanille suiker
1 tl vanille aroma
100 g kristal suiker
halve tl zout
80 ml olie
300 ml lauw warm melk + 50 ml melk extra
(tijdens het toevoegen kijken of je meer nodig zult hebben)
Extra nodig:
ei
maanzaad of sesamzaad
amandelsnippers of versiering naar keus
Bereidingswijze:
Warm de melk wat op in een kom en doe er de gist zakjes met 1 tl suiker bij.
Laat het even staan tot het gaat schuimen.
Klop de eieren luchtig op samen met suiker en vanille suiker.
Voeg dan olie, vanille aroma en zout erbij en meng het weer even goed door elkaar.
Voeg de bakpoeder en bloem al knedend erbij. Kneed goed samen tot een samenhangend deeg.
Het mag wel een wat plakkerig deeg worden maar het moet niet een onhandelbaar deeg worden.
Besmeer de kom en het deeg zelf met wat zonnebloemolie en dek af met plastic folie.
Laat staan voor een uur op een tochtvrije plek.
Pak een bakplaat en bekleed het met bakpapier, haal dan kleine bolletjes uit het deegmengsel en vorm ze tot
mooie bolletjes ter grootte van een mandarijn. Dek ze nog eens af en laat staan voor 30 min.
Klop een eitje op en besmeer de broodjes ermee, strooi nu maanzaad of sesamzaad eroverheen.
Warm de oven voor op 180/200 graden. Als je oven heel heet is dan warm je het tot 180 graden.
Bak de broodjes goudbruin voor 15 min ong.
Omdat iedere oven verschillend is hou je het vanaf 15 min in de gaten.
Het zijn heerlijk zachte broodjes.
Enjoy with love!
Amours tips
Als je amandelsnippers wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je jam in huis hebt. Ik heb aardbeien jam gebruikt maar
je kunt ook abrikozen jam gebruiken.
Rooster de amandelsnippers in een koekenpan. Besmeer de broodjes met warme jam en strooi ze eroverheen.
Vul de broodjes met chocolade.
De broodjes kunnen ook heerlijk met feta kaas gevuld worden. Bestrooi ze dan wel met sesamzaadjes en voeg geen vanille aroma toe.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed recept voor volkorenbrood. Zou je deze misschien een keer kunnen plaatsen?
In sha Allah zal mijn best doen. Dan zie je em verschijnen!
Baraka Allahoe feeki. Ik heb altijd angst gehad om te werken met deeg. Maar zo blij dat jouw broodjes goed gelukt zijn lhamdoAllah. Nu heb ik er weer vertrouwen in dat de andere recepten Insha Allah ook gaan lukken. Jou eeuwig dankbaar❤
Wa feeki barakAllah lieverd. Angst is er om te overwinnen! Gewoon doen en doorgaan tot het wel lukt. Alhamdoulillah dat het gelukt is Allahoema baarik!
Welke soort brood zoek je? Oven of pan brood?
Graag voor de oven. Maar neem jou tijd, kijk maar wanneer het lukt.
In sha Allah. Je ziet em dan wel verschijnen op korte termijn♥️
Insha Allah lieverd, fijn weekend!
Fijn weekend ♥️
Salaam alaikoem lieve zuster,
Wat een goed recept mashaAllah. Ze zijn goed gelukt, moge Allah jou belonen!
Wa aleikoem salaam oegti, Alhamdoulillah super fijn om dit te lezen. Ameen. Bedankt voor het delen BarakAllahoe feeki.