Pecannoten cake
Ik ben gek op cakes, allerlei soorten en maten.. dat zeg ik altijd, i just love it..
Ik bak ze best vaak en kan er ook echt van genieten met een bakje koffie of thee. Deze cake steekt toch wel boven alle cakes uit vind ik.
Het is licht, luchtig en lekker van smaak. Tijdens het kauwen proef je ook nog de walnoten hmmmm heerlijk toch? En je hebt er ook nog niet zoveel ingrediënten voor nodig..
Ingrediënten
4 eieren (m)
2 zakjes vanille suiker
1 zakje bakpoeder
150 g suiker als je van zoet houd kan je gerust 200 g erin doen
3 el melk
200 g bloem
200 g roomboter
60 g pecannoten (In fijne stukken snijden)
Topping
Jam
amandel snippers
Bereidingswijze
Doe de boter in een kom en warm dat eventjes op in de magnetron tot het iewat zachter is.
Doe de eieren, suiker en vanillesuiker erbij en mix het goed samen.
Voeg dan de boter en bakpoeder erbij. Meng het weer goed samen.
Doe dan de rest van de ingrediënten erbij.
Maak de pecannoten fijn met een mes en voeg het erbij. Zet de oven alvast op 160 graden.
Bekleed de bakvorm (26cm) met bakpapier en doe het mengsel erin. Bak de cake voor 45 min.
Als de cake klaar is laat je het nog even in de vorm. Ongeveer 15 min.
Verdun de jam met wat water en smeer het op de cake.. Als de cake wat afgekoeld is maak je de zijkanten wat losser met een mes en dan kan je de cake eruit halen. Snijd de cake in vierkantjes of naar de gewenste vorm en genieten maar!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!