Home made kapsalon

Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop een frisse salade.
Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. Dit is dan mijn home made kapsalon.
Scrol naar beneden voor het recept.

Recept

Ingrediënten

  • kipfilet of dijfilet (1 kilo)
  • Knoflook teentjes (3 teentjes)
  • aardappels of kant en klare friet
  • kaas (in plakjes of gesnipperde kaas)
  • komkommer (voor bovenop)
  • tomaat (voor bovenop)
  • 1 ui
  • rode ui (voor bovenop)
  • ijsbergsla (voor bovenop)

Kruiden

  • kipkruiden of shoarma kruiden (eigen keus)
  • zout naar smaak
  • paprikapoeder
  • peper
  • Ras al hanout (1 tl op 1 kilo vlees)
  • Cajun kruiden

Home made knoflooksaus:

  • knoflook teentje
  • mayonaise
  • azijn
  • klein stukje van een kipbouillon blokje
  • peper
  • zout (naar smaak)
  • oregano of droge peterselie (eigen keus)
  • yoghurt of creme fraîche

Extra benodigdheden:

Aluminium bakjes (Action).

Als je die niet hebt dan gebruik je gewoon een ovenschotel.

Bereidingswijze:

Was de kipfilet/kipdijen en snijd het in dunne reepjes of blokjes.

Doe ze in een kom, voeg er wat olie bij en kruid ze met de bovengenoemde kruiden goed in.

Ik heb ongeveer 2 tl paprikapoeder, 2 tl kipkruiden, zout naar smaak, 1 tl ras al hanout,1tl Cajun kruiden en peper naar smaak toegevoegd.

Snijd de groentes in blokjes en de ijsbergsla in sliertjes.

Schil, was en snijd de aardappels in partjes tot friet.

Probeer de kip stukjes en friet, tegelijkertijd gaar te bakken.

Giet de olie in de pan, voeg de gesnipperde ui erbij, pers de knoflook teentjes eroverheen en voeg dan de stukjes kip erbij.

Vermeng dit goed samen en laat afgedekt voor 30 minuten garen. Vergeet niet om steeds even te roeren.

Laat de laatste 5 minuten zonder deksel bakken, zoat het een dikker sausje krijgt.

kapp

Bereid ondertussen de knoflooksaus.

Doe de mayonaise en de yoghurt (2 el van beiden) in een kom en meng even samen, voeg daarbij de geperste knoflook, azijn ong 1 tl en de kruiden samen met een stukje bouillon aan toe voegen naar eigen smaak.

Meng even samen en voeg als laatst de oregano of droge peterselie eraan toe. Meng nog een keer goed samen en je knoflooksaus is klaar.

kapp saus

Als de friet en kip shoarma klaar zijn kun je de bakjes vullen.

Begin eerst met een laag friet, kipshoarma en dan de kaas eroverheen.

Zet het voor ongeveer 5 a 7 minuten onder de grill tot de kaas gaat smelten (200 graden).

Haal het dan eruit, doe er salade overheen, saus en je kapsalon is klaar.

Het is yummie en ik hoop dat ook jij ervan zult genieten!

kapsalon

Eet smakelijk !

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *