Witte huisbrood
Brood. We ontbijten ermee, lunchen of genieten ervan bij een avond maaltijd. Het is wel makkelijk om het in de supermarkt te kopen, maar ik heb toch liever brood uit mijn eigen oven. Zo weet ik wat erin gaat, hoe vers het is en ik bepaal zelf de smaak.
Recept
ingrediënten
- 500 g meel (het liefst van de Lidl)
- 30g suiker
- 20 g verse gist of 7 g droge (dr. oetker groene zakje)
- 25 g melkpoeder
- 8 tot 10 g zout (naar eigen smaak)
- 300 ml water
- 70 g boter (kamertemp)
Bereidingswijze
Het kneden duurt 12 min en dat met een keukenmachine. Met de handen zal het 20 min moeten.
Pak een diepe kom en doe de bloem erin, suiker,kruimel de gist eroverheen, melkpoeder en water. Kneed het voor 3 min. Met de handen iets langer. Voeg de zout erbij en kneed het nog even door. Voeg dan de boter erbij en blijf nu voor 12 min kneden.
Dek het af met plastic folie, zet het op een warme plek en laat staan voor 30 min.
Verdeel het deeg dan in twee. Strooi wat bloem om je werkblad, en maak een kleine ronde vorm.
Pak een cake vorm, besmeer het met boter. Vouw één zijkant naar binnen en rol tot het einde. Vouw dan de eindstukken naar binnen.
Doe het in de bakvorm en dek af met een schone, vochtige doek. Laat staan voor een uur.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broden voor 35/40 min. Het wordt bruin na 20 min, haal de brood niet eruit! Laat het minimaal 35 min erin.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!