Zachte mini panbroden (teshnift/matlou3)
Happy, happy, happy als het om home made bread gaat. Enige tijd geleden deelde ik al een recept met jullie van de Marokkaanse zachte home made broden, maar deze is een nog beter en makkelijker recept die je zeker zal bevallen!
Ik ben zeker gek op wit brood alhoewel ik soms ook zin in bruin brood krijg. Toch zijn deze zachte mini’s mijn favoriete broden en die maak ik bijna dagelijks voor ons thuis. Je kunt deze broden vullen met bijvoorbeeld gehakt, spicy kip stukjes, je kunt ermee ontbijten met daarbij gebakken eieren of gewoon zo eten met thee is ook heerlijk!
Als je er grote broden mee wilt maken dan kan dat ook..een super recept dus. Natuurlijk het aller fijnste aan deze broden is… het is supppeeer easy om ze te maken en genieten? Maar natuurlijk!
Laten we gauw de ingrediënten doornemen.
Recept
(moeilijkheidsgraad ***)
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 100 g extra fijne griesmeel
- 50 ml olie
- 1 tl zout
- 1 zakje gist
- 160 ml warm water
- 1 tl suiker
Extra:
- Fijne griesmeel
- bakpapier
- zonnebloemolie
- Bakkwast
Bereidingswijze:
Doe de bloem samen met de griesmeel in een mengkom.
Voeg er zout bij.
Doe 40 ml lauw warm water in een glas met het zakje gist en 1 tl suiker.
Als het gaat schuimen doe je dit bij de bloem en griesmeel bij.
Ong 5 min.
Voeg er olie aan toe en zet het op een medium kneed stand. Je kunt het ook met de hand doen, maar het moet wel goed gekneden worden.
(Heb je een kneedmachine? Ik raad het je dan echt aan om die dan ook te gebruiken).
Voeg de rest van het water er in 2 delen aan toe, dus niet alles in één keer erbij gieten.
Kneed het voor ongeveer 7 minuten.
Besmeer je deegbol rijk met zonnebloem olie en dek af voor een uur.
Haal de lucht eruit door er met je platte hand op te drukken.
Meng het nog eventjes voor een paar seconden met je hand en haal er dan kleine bolletjes uit.
-Zet een paar vellen bakpapier op je werkblad.
-Besmeer het rijk met olie en zet er een bolletje deeg op.
-Met een laagje olie op je hand en een beetje griesmeel, druk je het plat. Ga dan met je handpalm in het rond tot je een mooie ronde vorm hebt.
?Let wel op dat je het niet te dun maakt, maar ook weer niet te dik laat.
Doe dit met de rest van de deegbolletjes.
Laat wel wat ruimte over tussen de broden.
-Dek af met een plastic zakje besmeer het wel een beetje met olie en laat staan voor 20 á 30 minuten.
-Maak een gaatje in het midden met je vinger. Prik met een vork de rest van de gaatjes erin.
Je kunt ook een dikkere saté prikker gebruiken en daarmee gaatjes maken.
Verwarm een anti aanbak plaat of een goede anti aanbak koekenpan (Ik heb Tefal gebruikt) en knip het stukje eraf waar je mini brood op ligt.
Als je 3 of 4 losse vellen hebt gebruikt dan knip je om de broden heen. Hoeft niet perfect rond!
-Besmeer de pan met een beetje olie, gebruik hiervoor een bakkwast.
-Pak het op met de bakpapier samen en zet het op de bakplaat.
-Keer de mini broden om zodra ze goud/bruin kleuren aan de onderkant. Houd dit goed in de gaten
-Zodra je de broden omkeert, druk je de broden ietsjes aan met een spatel.
Het vuur moet op medium stand staan.
-Bestrooi ze weer met een beetje fijne griesmeel.
-Dek af met een plastic zakje als ze klaar zijn, zodat ze lekker zacht blijven.
Was lekker! Dankje voor het delen. Groetjes Laura
lekker ga deze een keer proberen insha’allaah.
ga je ook keer de bruine versie delen?
Ja, leuk idee…waarom ook niet! Komt gauw op mijn blog hoop ik.